<

Ситуація в Алмати: трупи, грабежі, нестача хліба, черги до банкоматів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:14 | 8.01.2022 / Новини / /
Перегляди
940
/ коментарі 4

7-го січня в Алмати (Казахстан) тривають грабежі, спостерігається нестача хліба, люди вишиковуються в черги біля банкоматів. На Площі Республіки лежать тіла людей.

Вдень 7-го січня кореспонденти Радіо Азаттик бачили на Площі Республіки Алмати тіла трьох людей, пише Українська Правда.

Перше лежало в машині в канаві на перетині проспекту Назарбаєва та вулиці Сатпаєва. Другий труп – навпроти будівлі, розташованої за адресою вулиця Байсеїтової, 42. Третє тіло лежало в машині на перехресті вулиць Сатпаєва та Жолтоксана. На лобовому склі – сліди від куль.

Репортери відвідали міські лікарні №1 та №7 у мікрорайоні Калкаман, які, як повідомляли місцеві ЗМІ, були “окуповані терористами”. Як повідомляє видання, зараз у медичних закладах перебувають лише пацієнти та лікарі.

Деякі торгові центри, наприклад Esentai Mall на проспекті Аль-Фарабі, перебувають під військовим наглядом.

“Очевидно, продовжується розграбування супермаркету Magnum, розташованого в торговому центрі Aport на околиці міста. Біля торгового дому перебувають волонтери, які намагаються запобігти мародерству. Вони тримають у руках палиці й постійно попереджають людей, які крадуть їжу в супермаркеті, що це чужа власність. Але їх ніхто не слухає”, – пише Радіо Азаттик.

За повідомленнями кореспондентів, на заправках та перед банкоматами великі черги. Деякі жителі розповідали, що у них закінчилася готівка, і якщо ситуація збережеться ще кілька днів, люди почнуть голодувати. У магазинах не вистачає хліба.

На вокзалах також великі черги. Громадський транспорт у Алмати не ходить.




коментарів: 4
  1. Якби можна було б викрутити інформацію, що магазини та банкомати грабують російські десантники, було б для “активістів” просто ідеально. Та і совість би не так гризла.

  2. Так як мої повідомлення видаляють, значить недобиток дрище та нервує. Це дуже добре.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа