<

Синоптики розповіли, якою буде осінь і зима в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 8.09.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Метеорологи прогнозують, що осінь і зима холодними не будуть, але Новий рік очікується морозний.

Осінь і зима в Україні будуть нехолодними і з помірною кількістю опадів, прогнозує завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, повідомляє Корреспондент із посиланням на  Інтерфакс-Україна.

“Ні зима, ані осінь холодними не будуть”, – сказала вона.

Мартазінова розповіла, що через кілька днів у вересні буде потепління, яке триватиме близько тижня. Температура повітря становитиме 20 градусів тепла і вище, після чого знову буде знижуватися.

У жовтні на більшій частині території України очікується неодноразове похолодання – в кінці першої декади місяця, а також в кінці другої декади місяця. “Але це буде в межах норми і, можливо, трохи нижче від норми. Температури вдень у жовтні можуть бути від 11 до 13 градусів. В цілому в жовтні буде на 1,5-2 градуси температура вища від норми”, – розповіла метеоролог.

За її словами, наприкінці жовтня розпочнеться значне потепління, після чого в кінці першої декади листопада очікується похолодання. Потім, наприкінці листопаді – на початку грудня, знову потеплішає.

Мартазінова розповіла, що в першій декаді грудня температура сягатиме вдень 5-7 градусів тепла, а на півдні України навіть вище.

Після першої декади грудня почнеться похолодання і в кінці грудня – початку січня також буде холодно. Новий рік буде морозним, температура складе близько 10-15 градусів морозу, а, можливо, і нижче.

На початку і в кінці лютого будуть також періоди похолодання, але воно не буде значним.

Мартазінова також повідомила, що в жовтні в Україні очікуються невеликі опади на більшій частині території країни, і вологість буде нижчою від норми. У другій половині листопада можуть бути значні опади у вигляді мокрого снігу і дощу. Крім того, багато опадів очікується на початку листопада.

У грудні, січні і лютому весь час очікуються незначні опади, а в окремі дні може випадати більше 10-15 мм опадів.

Метеоролог також спрогнозувала, що зима буде зі снігом, але значні снігопади будуть тільки в окремі дні.




один коментар
  1. з такими цінами на газ це буде дуже страшний опалювальний сезон = всім бити в будни і заговорювати на тепло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер