<

На Івана Купала в Павлівській ОТГ влаштували розваги біля озера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:22 | 8.07.2017 / Новини / , /
Перегляди
71
/ коментарі 2

7-го липня на пляжі Павлівського озера зі сторони села Старий Порицьк відбулося свято Купала.

Ініціаторами і організаторами виступили депутати Павлівської сільської ради об’єднаної територіальної громади, спонсорами – Фонд народного депутата Ігоря Гузя “Прибужжя”.

День видався спекотним, але біля води віяло прохолодою. Відпочивальників, котрі наважувалися скупатися, було небагато, тільки ближче до заходу сонця їх побільшало.

На пляжі проходили спортивні змагання з волейболу та футболу, до проведення яких долучилися члени фізкультурно-спортивного товариства “Колос”. Вісім команд із пляжного волейболу і п’ять команд із пляжного футболу змагались на першість у цих видах спорту.

У волейбол грали команди із сіл Топилище, Трубки, Риковичі, Старий Порицьк, Павлівка, селища Іваничі, вулиці Зелена з Іванич та команда “Західний Буг”.  Також п’ять команд взяло участь у змаганні з пляжного футболу – це футбольні клуби “Іваничі”, “Трубки”, “Західний Буг”, “Старий Порицьк” та “Риковичі”.

Цікава культурна програма заходу нагадала про давні традиції святкування цього дня. Дійство було побудоване на основі виступу фольклорного аматорського колективу “Берегиня” села Жашковичі, гостей захопили виступи танцювальних колективів із Трубок та Жашкович.

Радували присутніх своїм співом солістки Вікторія Чернета, Катерина Мозола, а музичними витівками – троїсті музики із Старого Порицька. Аматори сцени змусили посміхнутись гостей під гуморески від Павла Глазового.

На свято Івана Купала молодь має веселитися. Дівчата вибирають Мариноньку або куст, якого мають скупати. З цього дня можна купатися у річці, озері. Купало – це хлопець. Він є зачинщиком свята, веселощів, – розповідає Наталія Мельничук, керівник колективу “Берегиня”.

Організатори вважають, що такі святкові дійства повинні гуртувати громаду та викликати лише позитивні емоції.

Ідея провести це свято виникла у наших молодих депутатів, її підтримав голова Андрій Сапожник. А працівники сільської ради долучилися до втілення цієї ідеї. Це перше таке свято, проведене громадою. На наступні роки будемо допрацьовувати, відшліфовувати програму, аби воно ставало цікавішим, – каже заступник голови Павлівської громади Ніна Петренко.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця