<

Свою роботу розпочав новий Центр допомоги учасникам АТО при Волинській ОДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:19 | 10.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Центр допомоги учасникам АТО при Волинській облдержадміністрації розпочав свою роботу. Журналісти «Громадського.Волинь» вирішили більше дізнатися, чим же займатиметься новостворена організація. Адже від початку війни минуло вже півтора року.

Щодо запізнілості створення Центру, то самі волонтери такого питання голові Волинської ОДАВолодимиру Гунчику не ставили. За їх словами, Петро Порошенко ще у бурезні цього року видав указ про підтримку і допомогу українському війську. І тільки у жовтні до нього було внесено зміни, згідно з якими залученя до цієї справи волонтерів отримало юридичні підстави.

Координаторка з питань соціальної допомоги та роботи з волонтерами Центру Тетяна Должкопроводить нам екскурсію ще напівпорожніми приміщеннями на Привокзальній, 12. Шість кімнат, є кілька столів, шафи.  Працівники центру уже збирають та обробляють інформацію і, найголовніше, далі продовжуть займатися допомогою армії як волонтери.  Безкоштовно. Навіть керівник, Олексій Кушнєр, тут не отримує ніякої зарплатні. Єдине, що дає ОДА, це: приміщення, певну базу для утримання офісу, також, – каже Должко, – будуть виділені кошти з бюджету, щоб можна було реалізовувати різні заходи, надавати допомогу в першу чергу демобілізованим бійцям.

Тут також будуть допомогати з оформленням посвідчень учасника бойових дій, путівок для проходження реабілітації у санаторно-курортних закладах. Окремо працюватиме напрмок із психологічної реабілітації. Координуватиме цю робота відома на Волині, практикуючий психолог Волинської обласної психіатричної лікарні Олена Звєрєва.

Юридичну допомогу надатиме майданівець, а віднедавна новообраний депутат Луцької міської ради, Артем Запотоцький. Питаннями взаємодії з центральними, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування займатиметься автомайданівець Андрій Попик.

За словами Тетяна Должко, головним завдяннням Центру є потрапити до хати кожного демобілізованого бійця і переконатися, що держава захистила усі його соціальні права та права його сім’ї.

Щоб зв’язатися із Центром, звертайтеся за телефонами: (063) 888 08 70 або (068) 886 08 04

Електронна пошта: volynato@gmail.com




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа