<

Світовий банк надав Україні кредит на 350 мільйонів доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:34 | 27.06.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Світовий банк ухвалив рішення надати Україні 350 мільйонів доларів кредиту в рамках першої позики на розвиток у сфері економічного відновлення на підтримку реформ та пом’якшення наслідків пандемії COVID-19.

Другий транш буде спрямований на підтримку подальшої земельної реформи та збільшенням пенсійних виплат. Про це йдеться у прес-релізі Світового банку, передає Економічна правда.

«Пандемія COVID-19 спричинила стрімкий економічний спад, що позначився на доходах простих українців і малого бізнесу, та створив додаткове навантаження на державний бюджет», – заявив директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Бенерджі.

У Світовому банку зазначили:

«реструктуризація газового сектору шляхом створення незалежного оператора газотранспортної системи вже зараз забезпечує Україні отримання доходів від транзиту газу. Зміцнення антикорупційних інститутів націлене на запровадження однакових умов у приватному секторі та посилення довіри інвесторів. Окрім цього, врегулювання проблемних кредитів у державних банках допоможе підвищити ефективність та доступність кредитування українських компаній».

Раніше в рамках заходів щодо подолання наслідків COVID-19 Світовий банк ухвалив рішення про виділення Україні додаткового фінансування:

– 135 мільйонів доларів США на проєкт «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»;

– 150 мільйонів доларів США на проєкт «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Також готується пакет додаткової допомоги, що матиме безпосередній вплив на бенефіціарів з метою пом’якшення наслідків для найуразливіших верств населення, зазначили у Світовому банку.

Світовий банк є основним партнером України з розвитку. Після того, як Україна приєдналася до Світового банку у 1992 році, допомога Банку склала приблизно 14 мільярдів доларів США в рамках понад 80 проєктів та програм.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця