<

Свідка у справі збитого боїнга МН17, Цемаха, випустили під особисте зобов’язання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 5.09.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

5 вересня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому “командиру ППО” міста Сніжне, свідку у справі МН17 Володимиру Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Відповідне рішення суд ухвалив у четвер, задовольнивши таким чином апеляційну скаргу захисту Цемаха, повідомляє Укрінформ.

“Ухвалу слідчого судді Шевченківського райсуду міста Києва від 22 серпня про продовження підозрюваному Цемаху запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 20 жовтня 2019 року включно – скасувати. Ухвалити нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Цемаху – відмовити. Застосувати до підозрюваного Цемаха Володимира Борисовича запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Звільнити Цемаха Володимира Борисовича з-під варти в залі суду негайно, – оголосив суддя.

Також суд зобов’язав Цемаха прибувати на виклики до слідчого, прокурора, суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає і перебуває, без дозволу слідчого, прокурора, суду; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну свого місця проживання та роботи.

Нідерландські слідчі заявили, що хотіли б поговорити з Цемахом.

“Ми хотіли з ним поговорити, а тепер це буде складно. Хотілося б, що він залишався в Україні, щоб ми могли з ним поговорити”, – заявила вона.

Коментуючи рішення суду, речниця JIT додала: “Це рішення України, рішення українського суду, тому я не можу його коментувати”.




коментарів: 2
  1. ну а шо його тримати, якшо він “не прі делах” ? саме для того і випустили, шоб нідерландци не поговорили. Поговорять з пецею

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер