<

Святині не горять: з вцілілими вишитим рушником та іконами у каплиці 14 ОМБр моляться за мир

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:18 | 29.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Церковна утвар у створеній руками військовослужбовців каплиці в одному з підрозділів 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого – особлива… Вишитий рушник і ікону з бурштину побратими в різний час вирятували зі зруйнованих осель місцевих жителів, в які влучили ворожі міни – свідчення «братерської любові»…

Про це йдеться на сайті 14-ї ОМБр.

“Люди, які залишись без даху над головами, за допомогою наших бійців зібравши вцілілий скарб, покинули місце, що було домівкою, «а рушник осиротіло лишився на згарищі”, – каже наш побратим Петро. – Відчуття було таке, наче він благав про порятунок, – пригадує Петро. – Але лише виправши його кілька разів, ми зрозуміли, наскільки старовинна, унікальна річ нам дісталася.

У ікони, яка нині слугує окрасою каплиці, історія схожа, втім, інша, – від будинку, в який влучив 152-мм снаряд, вцілила лише одна стіна, на якій висіла ікона. Під час пожежі бурштин на ній частково оплавився, але святий лик вогонь не зачепив… А підсвічник наші побратими зробили з гільзи, – ще одного подарунка від ворога…

Наші князівські воїни, – вони такі, навіть те, що несе смерть, здатні перетворити корисну річ, яку слугуватиме в скромному військовому божому храмі.

І рушник, і ікону ми готові повернути господарям, якщо ті за ними повернуться, – каже наш побратим Петро Петрович. – А поки з їх допомогою ми молимося про мир, який настане тільки після перемоги, яку ми неодмінно здобудемо!” – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер