<

Святі Миколаї не можуть поділити резиденцію на Прикарпатті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:31 | 30.11.2018 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Туристично-рекреаційний комплекс «Маєток святого Миколая» в Івано-Франківській області став територією протистояння двох «святих Миколаїв».

Як повідомив в.о. директора Національного природного парку «Гуцульщина» Юрій Стефурак на офіційній сторінці установи в Facebook, резиденцію днями відвідав Віталій Ходан, який до лютого 2018-го року грав роль святого Миколая.

Про це пише ZIK, посилаючись на zruchno.travel.

«Екс-Миколай» з’явився на території садиби в компанії журналістів і представника сільради сусіднього села Пістинь. У цей же час в садибі приймав гостей місцевий священик Василь Павлюк, начальник рекреаційно-виховного відділу комплексу «Маєток святого Миколая», який протягом останнього року виконував роль святого Миколая. Між двома сторонами сталася перепалка.

Раніше Юрій Стефурак повідомив про спробу рейдерського захоплення будівель та землі туристично-рекреаційного комплексу «Маєток святого Миколая».

За його словами, контроль над об’єктом Національного парку намагається незаконно отримати Пістинська сільська рада. Своїм рішенням сільрада заборонила господарську діяльність НПП «Гуцульщина» на землях, що знаходяться в її комунальній власності, утворила в своєму лісгоспі підрозділ рекреації, призначила його керівником Івана Гродюка і доручила йому взяти під контроль «Маєток святого Миколая».

За словами в.о. директора Національного природного парку «Гуцульщина», 20-го листопада працівники сільської ради зайняли будівлю «Маєтку святого Миколая» і почали проводити інвентаризацію та передачу тимчасових споруд і майна парку на баланс комунального підприємства. А 26-го листопада в резиденції зустрічали нових «непрошених гостей» – між Віталієм Ходаном і чинним святим Миколаєм, в ролі якого зараз виступає місцевий священнослужитель, стався конфлікт.

Резиденція святого Миколая була створена в 2003-му році – садиба входила в структуру парку. У 2007-му році Кабінет міністрів України затвердив державну програму збереження, відродження і розвитку народних художніх промислів на період до 2010-го року, в якій передбачено створення «Маєтку святого Миколая».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер