<

Священик УПЦ МП намагався винести церковне начиння з храму, який вже у складі Володимир-Волинської єпархії ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:21 | 12.02.2019 / Новини / , , /
Перегляди
7
/ коментарів 20

10 лютого за повідомленням, яке надійшло у інформаційний відділ єпархії від жителів с. Сірнички Локачинського благочиння був зафіксований факт викрадення церковного начиння та літератури з їх Свято-Луківського храму священиком Василем Дем’яновським.

10 лютого між 21- 22 год. вечора жителі села побачили автомобіль священика біля храму. Звернувши увагу на те ,що він виносив щось з церкви люди відчули те підозрілим, повідомляють у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

Адже, нещодавно у селі відбулись збори парафіян, які прийняли рішення приєднатись до Православної Церкви України. Священик відмовився перейти з громадою, і залишився вірним Московському патріархату.

Тому були викликані працівники поліції, які склали протокол по факту злочину. 

Нагадаємо, що священик Василь Дем’яновський не віддав ключі громаді, яка уже офіційно є у складі Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.




коментарів: 20
  1. Та всі попи сидять в церквах заради грошей. Побільше давайте грошей нехай собі машини купляють

    • Так може з цього й треба починати – що вся ця афера з томосом є нічим іншим як узаконеним державою церковним рейдерством і переділом власності а-ля хвацькі дев’яності “по-новому”?)))

      • Завтра якийсь сепар виграе вибори, привезе “томас” з расеї і будуть знову ділити храми

        • Та коли вже вельможний пан почне свою черепну коробочку хоч трошки включати коли ото своїм язиком по всім усюдам лепече?
          Пан хоч розуміє поняття “помісна”? Для пана, й для усіх інших “свідків томосу”, в тій цидулі новоявлений папа зі Стамбулу чітко прописав “… права Вселенського Престолу на Екзархат в Україні і священні ставропігії зберігаються неприменшеними”. І вже, як мінімум, з цього слідує, що на одній території (“по мєсту”) локалізується дві церкви – Константинопольський Патріархат і СЦУ (я уже не говорю про УПЦ, яка і наразі визнається усім православним світом, а не тільки Держдепом і Стамбулом), тому ніякої мови про дійсну помісність (а, значить, і автокефальність) й бути не може.
          А вцілому за “незалежна держава повинна мати помісну церкву” – це якась махрова тоталітарна хуторянщина, їй-бо))) Починаючи з того, що Україна, згідно Конституції (яку отакі от пани, прикриваючись своїми меркантильними містечковими інтересами, повсякчас, і оком не зморгнувши, паплюжать), – світська держава, а закінчуючи тим, що загальновизнаних помісних церков 14, а незалежних держав наразі на нашому глобусі – 195))) І це при тому, що з тих 14 помісних церков є такі, що охоплюють як цілі континенти, так і взагалі без “своєї” держави)))

          • Аби шо ляпнути, пані асенізаторка? А по суті є шо відповісти/заперечити?

  2. Навіщо ПЦУ книги церковно-слов*янською мовою? Вони ж на української мови потребують.

  3. Не зрозуміло. Яким чином будь-яка церква може являтися елементом незалежності СВІТСЬКОЇ держави? Для прикладу – той же Вселенський Патріархат тулиться на території мусульманської (в більшості своїй) Туреччини. Однак при цьому Туреччина теж СВІТСЬКА держава. Зберіть мо’ всіляких rei’в, User’в та інших псевдокозаків і листом популярно втокмачте Ердогану, що з незалежністю ввіреної йому держави шось не то?)))

    • Бла-бла-бла, “какой прєкрасний пєнь, какой прєкрасний дєнь…”, хто про шо, а вшивий про лазню, і про все це не “впадло”, а от відповідь вже якось самі “загугліть”)))
      Хоча якось є сумніви, шановна, чи ви взагалі втелепали про шо мова?
      P.S. “Раніше ви цього не помічали…” викликає тільки гомеричний регіт))) В ті нюанси почав вникати либонь коли ще патріархами були Пимен з Димитрієм))) І те що Блаженніший Онуфрій отримує нагороди від Путіна (ага, орден Дружби Народів на річницю хрещення Русі, ще ДО ВІЙНИ) вас бентежить, а те, що Філарет з рук Москви має такий же орден, а на річницю хрещення Русі взагалі удостоєний Трудового Червоного Прапора – вам файно, га?)))
      P.P.S. І таки запитаю ще раз, повільно, виразно і по складам, щоб було зрозуміло навіть тим, хто в каструлі – чому СУВЕРЕННА Туреччина, територія якої є моцним осередком одразу двох релігійних течій з розряду найбільших, є СВІТСЬКОЮ державою???

  4. Ти хоч поняття маеш що пишеш, з твоєї одної фрази все зрозуміло , тепер український “паханат” і не більше того
    Тут говориться що церква як така немае мати прив’язки до країни взагалі , а ти тупенька ходила в московському все життя , а зараз “викачалось гівно з голови?) ” І прозріння прийшло

    • Справжнє недоумство – то скрізь вихваляти Порошенка і одночасно ганити Бойка, ніскілечки не усвідомлючи, що вони грають в одній команді)))

      • Пані, зробіть вумний вираз обличчя і розкажіть сама собі перед дзеркалом (тільки щоб сама зрозуміла), чому на “прямій” той же бойкій не злазить з екрану, а, наприклад, йульу чи зеленого відразу ріжуть навіть з прямих ефірів?))) Безпрецендентна свобода слова, га?))) І вишки вже не він дерибанив, і взагалі білий й пухнастий – бо може люд зі “злочинної влади” вже не такий й злочинний, коли грає в твоїй команді, еге ж?))) А Путін і так усе вже знає – ваш чоколадний по телефону, думаю, давно все доповів)))

      • За Гедеона – так і не зрозумів шо пані хоче цим сказати???
        Ні в чому він не гірший і не кращий у своїх діяннях від тих же бодай Зорі чи Драбинка, за винятком того, що ніколи не ухилявся в розкол. Те, що має декілька громадянств – то пусте – як бачимо з показового суду над Супрун, у нашій державі то не є більша провина, чим, наприклад, нетрадиційна сексуальна орієнтація. А якщо взяти хоч того ж католикоса УГКЦ Святослава – він взагалі давно відкрито говорить, що у нього є, як мінімум, ще паспорт Ватикана, але до нього досі нуль претензій. Чудасія та й годі – так пані?)))

    • тільки пеця знищить спадщину совка ! геть трубу, аес і залишки доріг ! пеця – наш президент !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер