<

Волинський посадовець змушував керівника підприємства дати 70 тисяч гривень хабаря Держгеокадастру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 2.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Посадовця державного підприємства на Волині судитимуть за підбурювання директора господарського товариства до надання неправомірної вигоди у розмірі 70 тисяч гривень посадовцям Головного управління Держгеокадастру в області.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинене виконувачем обов’язків директора державного підприємства «Волинський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» підбурювання до надання керівником одного з волинських акціонерних товариств неправомірної вигоди службовим особам Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Окрім того, посадовця обвинувачують ще і у службовому підробленні. З початку лютого до 4 березня 2019 року він всіляко намагався переконати керівника господарського товариства, що питання погодження, видачі та підписання дозвільних документів на зняття та перенесення ґрунтового покриву земельної ділянки, важливе для господарської діяльності товариства, не вирішиться без надання 70 тис. грн. у якості «подяки» посадовцям Головного управління Держгеокадастру в області.

Питання насправді саботувалося з серпня 2018 року – директор акціонерного товариства на всі свої звернення за дозвільними документами отримував відмови.

Відтак він змушений був погодитися заплатити «данину», вимушено підписав фіктивний договір про надання консультативних послуг, які насправді не надавалися, та перерахував на розрахунковий рахунок ДП «Волинський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» 70 тис. грн. в якості неправомірної вигоди.

Після цього виконувач обов’язків директора державного підприємства запевнив, що тепер жодних перепон для отримання дозвільних документів не буде.

Крім цього, посадовець, з метою прикриття факту підбурення директора до надання неправомірної вигоди та надання цьому кримінальному правопорушенню вигляду легальної господарської операції, склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи (договори про надання консультативних послуг, а також акти здачі-приймання послуг до них) із внесенням до них неправдивих відомостей щодо законності та підстав перерахування вищевказаних грошових коштів.

Злочинні дії підбурювача викрили прокурори спільно із працівниками Управління СБУ в області.

Тепер посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 366 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який обере йому міру покарання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер