<

Судитимуть уродженця Ковеля, який в окупованому Херсоні працював на окупантів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 28.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
397
/ коментарі 2

Уродженця Ковеля судитимуть за співпрацю з росіянами під час окупації Херсону. Зазначається, що чоловік раніше не був судимий.

Про це йдеться в ухвалі про застосування запобіжного заходу Центрального районного суду міста Миколаєва, пише Район. Ковель.

20-го лютого чоловіка правоохоронці затримали в порядку ст.208 КПК України і повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

З метою встановлення контролю на території тимчасово окупованого міста Херсон Херсонської області невстановлені особи з числа військових та представників спецслужб рф створили незаконний правоохоронний орган у місті Херсоні, а саме – так званий “ИК “Северная исправительная колония №90»” Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области” та почали підшукувати осіб з числа місцевого населення, у тому числі діючих та колишніх правоохоронців, які б співпрацювали з ними у вищевказаному новоствореному окупаційною владою незаконному правоохоронному органі.

Уродженець Ковеля, підтримуючи воєнну агресію росіян на території України, погодився на пропозицію та добровільно зайняв посаду так званого «младшего инспектора 2 категории группы надзора отдела безопасности учреждения ИК «Северная исправительная колония (№90)» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области». 

На займаній посаді «младшего инспектора 2 категории группы надзора отдела безопасности учреждения» уродженець Ковеля здійснював нагляд за утриманими особами, дотриманням розпорядку дня засудженими та забезпечував режим у незаконно створеному правоохоронному органі.

Прокурор в судовому засіданні подане клопотання підтримав та просив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Додатково пояснив, що таке правопорушення належить до категорії особливо тяжких та за нього передбачено покарання до 15 років позбавлення волі. 

Чоловіка взяли під варту в Миколаївський слідчий ізолятор, де чоловік буде чекати завершення досудового розслідування і вироку суду.




коментарів: 2
  1. Гірші за москальські воші можуть бути тільки українські гниди ,Петлюра був правий і цей вислів для нашого часу дуже актуальний бо гнид неміряно .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер