<

Суддю Печерського суду Вовка виправдали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:37 | 21.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Вишгородський районний суд Київської області визнав невинним і виправдав суддю Печерського райсуду Києва Сергія Вовка. Його обвинувачували в незаконному позбавленні квартири і автомобіля жительки Києва.

Про це йдеться у вироку від 15-го січня у Єдиному реєстрі судових рішень, – передає Українська Правда.

“… визнати невинуватим у пред’явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 375 КК України та виправдати за недоведеністю вчинення злочину”, – йдеться у вироку.

Допитана в судовому засіданні потерпіла показала, що вона є власником квартири, яку придбала в 2011 року за власні кошти та в ній проживає з 2011 року та зареєстрована за вказаною адресою з жовтня 2011 року.

У жовтні 2014 року їй на мобільний телефон прийшло повідомлення від знайомої. У ньому йшлося, що власником зазначеної квартири та автомобіля “Порше Кайен Турбо” став інший громадянин на підставі рішення Печерського районного суду Києва.

Після цього вона звернулась до юристів задля підготовки заяви про скасування такого рішення Печерського районного суду Києва, аргументуючи це тим, що ніякі повістки та повідомлення їй не приходили.

В апеляційній інстанції чоловік, який оформив на себе квартиру й авто, від позову відмовився і провадження у справі було закрите. Предметом вищевказаного провадження стосовно Вовка було якраз його рішення від 2014 року.

Зазначається, що вищевказаний виправдальний вирок Вовку може бути оскаржено протягом 30 діб із моменту його проголошення.

У прокуратурі Києва “Українській правді” підтвердили, що готують апеляцію на це рішення.

Суддя Сергій Вовк відомий неоднозначною репутацією. Він очолював колегії, які відправили у в’язницю Юрія Луценка та в.о. міністра оборони Валерія Іващенка. Він дозволив Андрію Портнову, ексзаступнику голови Адміністрації президента Віктора Януковича, стягнути з держави 7 мільйонів гривень за нібито шкоду репутації.

У 2011 році саме Портнов, будучи членом Вищої ради юстиції, перевіряв прохання про звільнення Вовка і дійшов висновку, що скарга на суддю безпідставна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа