<

Суд заочно виніс вирок Царьову — 12 років позбавлення волі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:21 | 5.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
163
/ коментарі 2

Шевченківський районний суд Києва 3-го травня заочно засудив колишнього народного депутата України Олега Царьова від «партії регіонів» до 12 років в’язниці.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Царьова засудили за фактом публічних закликів до змін меж території та державного кордону України, а також за фактом публічних закликів до насильницької зміни конституційного ладу, вчинених з використанням ЗМІ особою, яка є представником влади. За першим звинуваченням йому дали 7 років позбавленні волі, за другим — ще 5.

Відповідно до вироку, суд також має звернутися до президента України з поданням про позбавлення Царьова державної нагороди — ордена за заслуги 3 ступеня.

Хто такий Царьов?

Він був народним депутатом чотирьох скликань, востаннє обирався від «Партії регіонів» (з 2012 до 2014 року). У травні 2014-го балотувався в президенти, проте пізніше зняв свою кандидатуру. Після початку війни в Україні у 2014 році підтримав росію і втік з України.

За інформацією Офісу генпрокурора, Царьов неодноразово поширював пропаганду, що суперечила інтересам держави, депутатом якої він працював.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер