<

Суд залишив Медведчука під домашнім арештом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:14 | 21.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні клопотань захисту Віктора Медведчука і прокурорів Офісу генерального прокурора, залишивши рішення суду першої інстанції без змін.

Таким чином, щодо Віктора Медведчука продовжує діяти запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня, пише Страна.

Засідання апеляційного суду відбулося 21-го траня.

Віктор Медведчук прибув до Київського апеляційного суду о 12:00 годині. Під будівлею суду він розповів, що вважає незаконним свій домашній арешт і прийшов його оскаржити.

Під час засідання Медведчук заявив про політичне підґрунтя його справи і попросив Київський апеляційний суд скасувати йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

На його думку, кримінальне переслідування проти нього є політично мотивованим, оскільки партія, яку він представляє, виступає проти політичного курсу чинної влади.

У суді підняли питання, чому справу проти нардепа відкрила СБУ, а не Генпрокурор, як цього вимагає законодавство. Тему підняли адвокати Медведчука, а суддя вже від себе поставив це питання прокурорам. Але ті так і не змогли відповісти по суті. Захист вважає, що справа на Медведчука таким чином завели незаконно.

11-го травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОТЗЖ Медведчуку та Тарасу Козаку в державній зраді й в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

12-го травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу – державна зрада та порушення законів й звичаїв війни. Козак знаходиться за межами України.

13-го травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов’язками.

18-го травня Офіс генпрокурора та адвокати оскаржили цілодобовий домашній арешт Медведчука.




один коментар
  1. Що ж ви наробили!!!??? Хочете шоб вони з Марченко на тому домашньому карантіні зістругали ше одного Медведчука який літатиме до сина Путєна на переговори???? Опомнітєсь!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа