<

Суд скасував опікунство над Брітні Спірс, яке тривало 13 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:07 | 14.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
335
/ коментарі 2

Суд у Лос-Анджелесі остаточно скасував опікунство над співачкою Брітні Спірс, яке тривало понад 13 років. Тепер артистка повернеться до контролю своїх фінансів, кар’єри та особистого життя.

Суддя Бренда Пенні 12 листопада зазначила, що в опікунстві «більше немає потреби», повідомляє The Guardian, – передає Громадське.

У вересні суд відсторонив батька Брітні Джеймі Спірса від опікунства, тимчасово контроль над фінансами передали сертифікованому бухгалтеру Джону Зейбелу, а Джоді Монтґомері продовжила опікуватися питаннями фізичного та психічного здоров’я співачки.

Брітні Спірс була під опікунством із 2008 року. Вона роками боролася за відновлення незалежності і це рішення знаменує надзвичайну перемогу.

Співачка тепер може самостійно ухвалювати рішення щодо її фінансів, кар’єри та особистого життя. Артистка не буде зобов’язана наймати спеціалістів та адвокатів, які наглядатимуть за її справами.

Водночас Джон Зейбел певний час займатиметься фінансами Брітні Спірс. Суд призначив перехідний період, під час якого бухгалтер має поступово передати в управління співачки її активи та нерухомість.

Під час оголошення рішення під будівлею суду зібрався натовп шанувальників Брітні Спірс. Фанати вибухнули оплесками та кричали «Брітні вільна!» та співали її пісню Stronger, коли дізналися рішення суду. Співачка подякувала шанувальникам за підтримку.

Що передувало?

У США існує спеціальний опікунський статус (англійською він називається conservatorship, а опікун, відповідно, — conservator). Такі опікуни призначаються судом і контролюють фінансове й особисте життя інших людей із фізичними чи розумовими вадами або людей похилого віку.

Брітні Спірс присудили опікуна після того, як у 2006-2007 роках після розлучення з чоловіком Кевіном Федерліном вона втратила опіку над дітьми, а також вдалася до кількох дивних учинків. Певний час вона лікувалася від наркозалежності й була пацієнткою психічних лікарень.

У 2008 році, коли Брітні саме була у психіатричній лікарні, її опікунами призначили батька Джеймі Спірса та адвоката Ендрю Воллета. Останній пізніше відмовився від свого статусу. Батько співачки контролював її фінансове та особисте життя. За деякими свідченнями, він прослуховував її спальню й телефон.

Частина прихильників співачки організувала рух «Звільніть Брітні», стверджуючи, що та перебуває в опікунському статусі проти своєї волі. Рух вимагав звільнення Брітні з-під опікунського статусу й повернення її дієздатності. Тоді Джеймі Спірс називав ці звинувачення безпідставними.

У червні 2021 року Брітні Спірс уперше виступила в суді щодо свого опікунського статусу і заявила, що хоче покласти йому край. «Я брехала і говорила всьому світу, що зі мною все добре і я щаслива… Я травмована. Я нещасна. Я не можу спати», — зізналась тоді співачка.

Після цього Джеймі Спірс змінив свою думку і спершу погодився позбутися опікунського статусу, а потім — узагалі скасувати його щодо своєї доньки. На цьому тлі свої повноваження склав зокрема попередній юрист Спірс — Семуель Інґхем-третій (якого Спірс звинувачувала в небажанні допомогти позбутися опікунства).




коментарів: 2
  1. Скоро шалава в дурку попаде, якшо раніше не загнеться.
    “Друзі” допоможуть

  2. Брітні вже давно не актуальна, як би її не піарили… Дивіться краще кліпи албанки Ейви Макс :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер