<

Суд розставив крапки над «і»: Україна перемогла РФ в питанні щодо «Газпрому»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:24 | 4.06.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма 31 травня 2017 року ухваливрішення на користь української компанії у справі «Газпрому» та «Нафтогазу». Відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу, скасовано умову «бери або плати» та заборону на реекспорт газу з держав ЄС до України. Також переглянуто формулу ціни з 2014 року (тепер для України запроваджується європейська, ринкова ціна).

«У  2014 році не було грошей в казні, а були величезні борги за газ перед російським “Газпромом” за той газ, який вкрала банда Януковича і Львочкіна, а це – понад 3 мільярди доларів. Тоді було прийняте виважене  державницьке політичне рішення – позиватися до “Газпрому”.  47 мільярдів  Україна не винна російському “Газпрому” і Путіну,  це більше ніж один річний бюджет  України!» – прокоментував для волинських медійників голова Волинської обласної організації політичної партії «Народний Фронт» Олексій Панасюк.

«Ми перейшли на закупівлю необхідного газу у держав ЄС. Широкі і доступні субсидії для населення, початок реформи ринку  природного газу, ламання олігархічних схем і реорганізація “Нафтогазу”, нарешті, ми повинні розпочати повертати розподільчі мережі в державну і комунальну власність. Це ініціативи прем’єра Яценюка. Всі ці рішення були ухвалені лише завдяки політичній волі Арсенія Яценюка», – резюмував він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок