<

Суд постановив виправити помилки в ухвалі про арешт Гримчака

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:34 | 17.08.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Деснянський суд Чернігова ухвалив виправити помилки в ухвалі про взяття взяття під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака, повідомляє ТСН.

Суддя ухвалила виправити неправильне вказане по батькові підозрюваного – Миколайович, замість Михайлович. Крім того,суд постановив вважати правильними прізвище і ініціали адвоката затриманого – Матяш, замість неправильного Мятяш.

Утім,Тетяна Матяш каже про ймовірність подавання ще одного клопотання про виправлення помилки. “Вона (суддя – ред.) не назвала порядок набрання чинності цієї ухвали. Вона цього не вказала, це є підставою для подання скарги на суддю у відповідні органи. Суддя навмисно пішла на порушення, щоб направити його (Гримчака – ред.) до СІЗО”, – сказала адвокатка.

Вона заявила, що подаватиме апеляційні скарги на усі рішення судді, скаргу до Вищої кваліфікаційної комісії судді та Державного бюро розслідувань.

Як повідомлялося раніше, суддя Деснянського районного суду Чернігова Наталія Лямзіна припустилася кількох помилок при оформленні рішення щодо запобіжного заходу для заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Нагадаємо, увечері 14 серпня співробітники СБУ та НАБУ затримали на хабарі в 480 тис. доларів США Юрія Гримчака. У ГПУ кажуть, що справа стосується хабаря за вплив на суд та Мінкультури. 

Крім того, у ЗМІ з’явилась інформація, що Гримчака затримали з його нібито “помічником”. У його на місці затримання знайшли відповідні візитівки. Утім в МінТОТ згодом заявили, що справа із затриманням та хабарем не стосується діяльності їхнього відомства. А посади помічника заступника міністра в них узагалі немає. 

За словами адвокатки Гримчака, у її підзахисного правоохоронці вилучили власні кошти. А замість півмільйона доларів “були календарики”. Суд взяв під варту Гримчака на 60 днів. Альтернативою перебування в СІЗО суд визначив грошову заставу. Її розмір встановлено на рівні 6 мільйонів гривень 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок