<

Суд оштрафував директора НАБУ за позовом НАЗК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:11 | 17.01.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у середу, 17 січня, був визнаний винним у скоєнні адміністративного правопорушення і оштрафований на 1700 грн.

Відповідне рішення виніс Солом’янський районний суд Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, правопорушення Ситника полягало у невиконанні вимог НАЗК про надання документів у справі про можливий конфлікт інтересів директора НАБУ.

За інформацією НАЗК, директор НАБУ надав із порушенням встановленого законом терміну запитувані агентством копії документів та інформацію, а також надав їх не в повному обсязі. Запити було надіслано щодо можливих порушень працівниками НАБУ законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Зокрема, мова йде про те, що Ситник доручив керівнику юридичного управління НАБУ Ігорю Ярчаку представляти його інтереси в суді.

Раніше директор Бюро розповів журналістам, що мова йде про те, що він нібито використовував юридичні можливості НАБУ у своїх особистих інтересах.

Він вказав, що коли НАБУ або його директор стають стороною якогось спору, тоді їх інтереси представляє, на підставі довіреності керівника НАБУ, представник юридичного управління Бюро.

“Чому зроблено висновок, що я використовував це в якихось особистих інтересах, мені не відомо. Це було подання не моїх особистих інтересів, а інтересів директора НАБУ”, – підкреслив Ситник.

Пізніше в НАБУ заявили, що НАЗК в липні 2017 встановив, що Ситник мав право давати доручення керівнику юридичного управління Бюро представляти його інтереси в ході судового розгляду в адміністративній справі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер