<

Суд не дозволив визнати Вірастюка народним депутатом: скасував оновлений протокол ЦВК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 25.05.2021 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Верховний Суд скасував оновлений протокол, яким Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка обраним народним депутатом. Він був кандидатом від «Слуги Народу» на довиборах у Раду на Івано-Франківщині.

Про це повідомили у громадській мережі «ОПОРА».

Рішення ухвалили 23-го травня у справі за позовом головного конкурента Вірастюка на цих виборах Олександра Шевченка з партії «За майбутнє» до ЦВК. Він вимагав скасувати оновлений протокол від 19-го травня, яким Вірастюка визнали лідером перегонів.

У протоколі Комісія визначила результати голосування на 6 проблемних дільницях недійсними. Там під час перерахунку бюлетенів виявили менше голосів за Шевченка, ніж у первинних протоколах дільничних виборчих комісій.

Тепер суд скасував і окремі пункти постанови ЦВК, які визнали голосування на цих дільницях недійсним.

ЦВК зобов’язали врахувати висновки суду та на їхній основі вже встановити результати виборів.

Водночас ЦВК чи команда Вірастюка ще можуть подати апеляцію. Справу переглядатиме Велика Палата Верховного Суду. Її рішення вже буде остаточним. 

Що передувало?

19-го травня Центральна виборча комісія склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87 на Івано-Франківщині та визнала кандидата від «Слуги Народу» Василя Вірастюка лідером перегонів. Опонент Вірастюка Олександр Шевченко тоді заявив, що оскаржуватиме це в суді.

5-го травня Центральна виборча комісія на виконання рішення Верховного Суду не зареєструвала Вірастюка народним депутатом України. Водночас ще 22-го квітня ЦВК оголошувала Вірастюка депутатом.

Громадянська мережа «ОПОРА» заявляла про недотримання прав виборців у цьому окрузі й закликала поліцію розслідувати можливі фальсифікації. Водночас усі лідери перегонів під час підрахунку заявили про численні порушення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа