<

Суд дозволив затримати Порошенка – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:11 | 24.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
892
/ коментарів 8

24-го грудня Печерський райсуд Києва дозволив затримати колишнього президента України Петра Порошенка у справі про держраду.

«Суд дав згоду на затримання Порошенка з метою приводу до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», – йдеться у повідомленні. Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Експрезидент зараз перебуває у Польщі та обіцяє повернутися до України у січні.

20 грудня Петру Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. У разі доведення провини політику загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Адвокати Порошенка зазначили, що правоохоронці, які викликали політика для проведення процесуальних дій, знали, що він перебуває за межами України.

Як розповіли у ДБР, ідеться про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

Порошенка підозрюють у тому, що він за попередньою змовою з групою людей (зокрема з представниками вищого керівництва Росії) сприяв діяльності «Л/ДНР», а ще — у купівлі вугілля на окупованих територіях за державні кошти. На думку слідства, своїми діями фігуранти зробили Україну енергетично залежною від РФ та бойовиків на Донбасі.

У цій справі, крім Порошенка, фігурантами вже є народний депутат Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадника міністра екології Сергій Кузяра.




коментарів: 8

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер