<

Суд дозволив стягнути 1,3 мільярда доларів з РФ за активи «Ощадбанку» в Криму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:18 | 23.07.2019 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

17 липня Київський апеляційний суд задовольнив заяву Ощадбанку та надав дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу щодо стягнення 1,1 млрд дол. з Російської Федерації як компенсацію за експропріацію активів у Криму.

Про це йдеться в ухвалі суду в Єдиному реєстрі, – передає Укрінформ.

“Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню”, – йдеться в ухвалі.

17 липня суд задовольнив заяву Ощадбанку та надав дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу (м. Париж, Франція) від 26 листопада 2018 щодо стягнення 1,1 млрд дол з Російської Федерації (в особі Мін’юсту РФ) як компенсації за експропріацію активів Ощадбанку в Криму.

При цьому Київський апеляційний суд видав виконавчі листи про стягнення з РФ не лише вказаної суми, але й у т.ч. процентів, що нараховуються з березня 2014 року (коли Росія анексувала український Крим, – ред.) до періоду повної виплати Росією заборгованості (за піврічною ставкою ЛІБОР в доларах США плюс 2% із щорічною капіталізацією).

Нагадаємо, рішення задовольнити вимогу щодо компенсації збитків Ощадбанку, заподіяних внаслідок анексії Криму з боку Російської Федерації, виніс міжнародний арбітраж в Гаазі у своїй постанові від 26 листопада 2018 року. Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об’єднаних Націй з права міжнародної торгівлі 1976 року, а також відповідно до Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій. Сума відшкодування складатиме 1,3 мільярда доларів США плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.

Однак Москва не визнала рішення гаазького арбітражу за позовом українського Ощадбанку про компенсацію збитків на $1,3 млрд у зв’язку з втраченими в Криму інвестиціями.




один коментар
  1. То як будемо йти забирати касу, сушею чи на кораблях? Хоча може якраз самі привезуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер