<

Суд арештував «приховані» активи Оксани Марченко на понад 440 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 24.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
276
/ коментарів 5

Суд арештував активи дружини колишнього депутата Віктора Медведчука Оксани Марченко на понад 440 мільйонів гривень.

Про це повідомляє СБУ.

Ідеться про арешт 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод “Дніпроспецсталь” ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії. Це підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже тисячі видів сталі та металовиробів.

Арешт захистить активи від перереєстрації на інших осіб та дозволить у майбутньому передати їх на користь держави.

Нагадаємо, наприкінці лютого суд також арештував майно та активи Марченко на понад 5,6 мільярда гривень. Ідеться про пакети по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній.

Також арешт наклали на дві земельні ділянки, чотири житлових будинки в Києві та окупованому Криму, 10 автівок та активи у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах. Серед них — київські компанії “Терра-Інвест”, “Укркапітал” і “Спорт-Тур”.

На початку лютого Марченко отримала підозру у фінансуванні російсько-окупаційних військ. За ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу їй загрожує від 6 до 8 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.




коментарів: 5
  1. Ви шо? паломниця президенту Мадагаскара жалітиметься та звернення тепер запише!

  2. Ото вже стрьомною мавпою стала, до чого її той кум путєна ‘труп’ довів, такою милою дамочкою пам’ятаю була на ут-1)..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер