<

Сучасна освіта потребує радикальних змін, – Віктор Громовий

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 1.09.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Сучасна освіта потребує радикальних змін, – переконаний шеф-редактор порталу «Освітня політика» Віктор Громовий. Своїм баченням реформ за допомогою скайп-зв’язку він поділився із «Громадським.Волинь» у передачі «Під градом змін».

«Треба повністю перезавантажити зміст освіти… Всі скаржаться на перевантаженість навчальних програм, їх відірваність від життя – це і є зміст освіти. Треба радикально змінити систему управління освітою – ліквідувати ту управлінську вертикаль, яка є, і в якій діє принцип «начальник для начальника», а також – ті паперопотоки, коли головне – не зробити, а прозвітувати, – пише Громадське.Волинь

Необхідно ліквідувати управління освіти в тому вигляді, в якому вони є, і перетворити їх на центри сервісного обслуговування закладів освіти, а не контролюючі органи, які заважають працювати. Треба змінити систему фінансування освіти. Слід шукати варіанти, як реалізувати принцип «гроші ходять за дитиною».»

Хто не зацікавлений у реформах в освіті і хто, на думку Віктора Громового, може змінювати систему – дивіться у нашому відео.




один коментар
  1. цікаві роздуми про виклики сучасної освіти можна знайти також у №9 психологічного журналу “Експеримент”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер