<

Столиця штату Нью-Йорк допоможе відбудувати Бучу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:11 | 5.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
103
/ Коментарі відсутні

Американське місто Олбані, яке є столицею штату Нью-Йорк, вийшло з ініціативою стати партнером українського міста Буча. 

Про це повідомив у суботу мер українського міста Анатолій Федорук під час його поїздки до Сполучених Штатів, – пише Укрінформ. 

«У штаті Нью-Йорк ми плануємо відвідати Олбані – майбутнє місто-партнер Бучі. Мерія цього міста вийшла з ініціативою про партнерські відносини з нашим містом», – розповів він у коментарі Укрінформу. 

Федорук поінформував, що делегація мерії перебуває у США з шестиденним робочим візитом. 

«Головна мета – донести до народу Сполучених Штатів те, що відбувається в Україні, і налагодити прямі зв’язки з політиками, фундаціями, які допомагають нам у відбудові», – сказав він. 

Зі слів мера, «важливо відбудувати те, що зруйновано, але ще важливіше – стати набагато сучаснішими й сильнішими, ніж ми були до 24 лютого». 

Він зазначив, що американська сторона забезпечила для нього у Вашингтоні «досить високий рівень зустрічей» – від керівництва Агентства США з міжнародного розвитку USAID до конгресменів, урядовців, партійних діячів, журналістів, бізнесменів.

«І демократи, і республіканці консолідовані в питанні підтримки України – як зараз, щоб досягти перемоги у війні, так і в перспективі», – поділився він. 

Після російських звірств у Бучі до неї прикута увага світу, зауважив мер: «Нам доводиться виконувати в цей час навіть певною мірою дипломатичну місію, приймаючи політиків і різні делегації». 

Очільник міста також розповів, що у Вашингтоні брав участь у засіданні керівництва USAID, де було ухвалено рішення щодо виділення Україні та Молдові 135 млн доларів із коштів, які раніше призначалися для Американсько-російського інвестиційного фонду TUSRIF.

«Ці кошти мали бути спрямовані на розбудову демократії в російській федерації, підтримку муніципалітетів росії, але в силу відомих причин уряд ухвалив рішення виділити їх Україні та Молдові», – сказав він, підкресливши, що бучанська громада братиме участь у конкурсі на фінансування своїх проєктів із цих грошей. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер