<

Стерненка відпустили під домашній арешт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 9.04.2021 / Новини / /
Перегляди
6
/ 1 коментар

Суд 9-го квітня змінив запобіжний захід ув’язненому активісту Сергію Стерненку. Відтепер він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Відповідне рішення ухвалив Одеський апеляційний суд. Суддя Альбіна Кадегроб відпустила Сергія Стерненка та Руслана Демчука під цілодобовий домашній арешт, але в активістів забрали закордонні паспорти, – повідомляє Канал 24.

На початку суддя Кадегроб дозволила випустити Стерненка і Демчука з клітки, щоб вони мали змогу ефективно брати участь у судовому засіданні. Однак суд заборонив ведення онлайн-трансляції, аргументувавши це тим, що “зарано висвітлювати цю частину процесу”.

Протягом усього судового засідання активісти сиділи поруч зі своїми адвокатами. Захист підкреслив, що немає підстав утримувати активістів у СІЗО.

Адже суддя у першій інстанції нічим не мотивував таку міру запобіжного заходу, а також не мав права обирати новий, оскільки тоді діяв інший – застава,– цитує слова захисту телеграм-канал STERNENKO.

Адвокати також заявили, що у залі присутні 4 народні депутати від “Слуги народу”, “Голосу” та “Європейської Солідарності”. Усі вони – готові взяти на поруки Стерненка, а також надали договір оренди житла в Одесі у випадку зміни запобіжного заходу.

“Перебування під домашнім арештом краще, аніж у в’язниці. Але далі головне – розгляд по суті”, – прокоментував Стерненко у коментарі The Бабель.

До слова, це був лише розгляд апеляції на запобіжний захід. 16-го квітня суд буде розглядати апеляцію на вирок, яким активіста хочуть відправити у колонію на 7 років та 3 місяці.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок