<

Стерненка відправили під цілодобовий домашній арешт у військовій частині: 16 червня суд має змінити адресу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:10 | 16.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ коментарі 2

Активіста Сергія Стерненка 15-го червня суд відправив під цілодобовий домашній арешт у військовій частині. Проте, 16-го червня має відбутись розгляд клопотання про зміну адреси домашнього арешту, який перенесли на 12:30.

Про це повідомляє УП, – посилаючись на телеграм-канал Стерненка.

Ввечері 15-го червня Шевченківський суд міста Києва відправив під цілодобовий домашній арешт екслідера одеського “Правого сектора” Сергія Стерненка, підозрюваного у вбивстві.

Таким чином, суддя Володимир Бугіль повністю задовольнив клопотання прокуратури і відмовив захисту Стерненка, який просив про поруки.

Рішення про арешт було оголошене у короткій формі, без мотивації. Захист підозрюваного вважає це незаконним.

Також Стерненко заявив, що згідно з рішенням суду, має відбувати арешт за місцем прописки, а це військова частина в Одесі. Екслідер “Правого сектора” стверджує, що в саму частину його не пустять.

При цьому, за словами активіста, прокурор просив визначити іншу адресу, за місцем його проживання в Києві.

Люди, які зібрались під судом на підтримку Стерненка, відреагували на рішення суду вигуками обурення.

Згодом сам активіст заявив, що домашній арешт призначили у військовій частині для того, щоб він не міг виконати вимоги і був відправлений за це під варту.

Заявивши це, Стерненко порвав ухвалу суду.

16-го червня о 8:00 мало відбутись розгляд клопотання про зміну адреси домашнього арешту,але його спочатку перенесли на 10:00, а потім на 12:30.

Нагадаємо, 15-го червня активісти на підтримку Сергія Стерненка влаштували акцію під помешканням генпрокурора Ірини Венедіктової, а потім пішли до Офісу президента. 

Під час обрання запобіжного заходу активісту під будівлею суду сталися сутички, поліція затримала 5 осіб. При цьому ЗМІ зафіксували, як правоохоронці били протестувальника. Пізніше в поліції заявили, що відсторонили причетних правоохоронців. 




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер