<

Стає все більш залежною: у НАТО стурбовані співпрацею Білорусі з РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:21 | 7.06.2021 / Новини / , , /
Перегляди
218
/ коментарів 6

Взаємодія Російської Федерації і Білорусі в останні місяці викликає серйозну заклопотаність у Північноатлантичному альянсі. У НАТО впевнені, що Білорусь стає “все більш залежною” від свого сусіда.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг в інтерв’ю Welt am Sonntag, пише Кореспондент.

При цьому в НАТО застерегли президента Росії Володимира Путіна і Олександра Лукашенка від дестабілізації на східному фланзі альянсу.

“НАТО – це оборонний союз. Я не хочу занадто багато розмірковувати. Але ми пильні і дуже уважно стежимо за тим, що відбувається в Білорусі. В надзвичайній ситуації ми, звичайно, готові захистити будь-якого союзника від будь-якого виду загроз, що виходять з Мінська і Москви”, – сказав Столтенберг.

Також він заявив, що союзники серйозно стурбовані більш тісною співпрацею між Москвою і Мінськом в останні місяці.

“У минулому Росія масово порушила територіальну цілісність таких держав, як Україна, Грузія і Молдова. Країни НАТО, Литва, Латвія і Польща, межують з Білоруссю”, – наголосив глава Альянсу.

Він також заявив, що чинна угода про партнерство з Білоруссю недавно була значно скорочена і буде і далі переглядатися.




коментарів: 6
    • Чому це шизофренія? Росія і Білорусь наразі перетворилися на держави із диктаторськими формами правління, які є небезпечні, непередбачувані, витворяють все що їм заманеться, ігнорують міжнародні закони. Це як наприклад той хто ігнорує правила дорожнього руху теж являється непередбачуваним і небезпечним для інших, і таких як він обов’язково потрібно карати і заставляти дотримуватись правил, бо якщо прощати, то він рано чи пізно натворить якоїсь біди.

  1. То на цей раз який рівень стурбованості глибокий сильний чи надзвичайний? Бо то шо в тій гейропі багато стурбованих то це зрозуміло

  2. Так в чому проблема?
    Путя дав 500 лямів, то Європа хай дасть сябрам лярд і все тут!
    Знайшли чим турбуватись…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця