<

Статус добровольців, які воювали з початку АТО, й досі не визначений

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:54 | 7.07.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Через недосконале законодавство українських добровольців, які воювали з початку 2014-го року, закордоном з подання Росії можуть навіть визнавати військовими злочинцями

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів директор центру Українські студії стратегічних досліджень, доброволець батальйону «Легіон Свободи» Юрій Сиротюк.

«Зараз ми вже зустрічаємося із прецедентами, коли наших воїнів до кримінальної відповідальності почали притягувати міжнародні правоохоронні інстанції. І проблема тут полягає у тому, що в Україні і досі на законодавчому рівні не визначений статус добровольців, воїнів АТО.

Тобто з моменту московсько-української війни, коли був певний правовий і державний хаос, саме майданівці поїхали добровільно захищати Батьківщину, назвавшись добровольцями. Пройшло три роки, а статус тих, хто воював з початку АТО добровольцями, й досі не є унормованим. А, на жаль, згідно з міжнародним законодавством, добровольці – це фактично військові злочинці. Адже лише офіційні військові формування мають право воювати у зоні конфлікту. А добровольці у 2014 році такого статусу не мали», – зазначив Юрій Сиротюк.




один коментар
  1. Міжнародне законодавство понад усе бо Україна іде в Європу! Як не мали статусу військовослужбовців-значить не положено!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер