<

Стартував збір підписів під петицією про перейменування однієї з вулиць міста Луцька у «вулицю 51 бригади»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:58 | 28.03.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ми повинні берегти пам’ять про бійців, які першими були призвані по мобілізації та ціною свого життя зупинили окупантів. 51 ОМБр складалась в основному з простих хлопців з сіл та міст нашої ( і не тільки) області, яких не підготовленими, без амуніції, зі старою військовою технікою відправили на схід.

Пише автор петиції правозахисник Андрій Нагорний. 

Певен, що заслуговують на вічну пам’ять і повагу 98 бійців (цифра з Книги пам’яті )цієї бригади, які загинули з квітня по жовтень 2014 року, а також ті, кого досі чекають родини. Ті, хто не відступив перед “Градами”, вижив в численних котлах, штурмував Савурку, пережив знущання в полоні , залишився інвалідом, носить в тілі осколки та через посттравматичний синдром досі воює…
51 ОМБр з подачі недолугих радників, політиків, генералів, хотіли призначити винними у всіх невдачах на сході, прикривши зраду та боягузтво командування. Не вдалось, бо надто багато свідків з Небесного Легіону поскаржились Богу. Бригаду ліквідували, але пам’ять – не ліквідують! Хай назва вулиці буде частинкою тієї пам’яті. Коли наші внуки запитають в честь кого названа ця вулиця, нам буде їм що розповісти.

P.S. Не наполягаю, але було б не погано якби перейменували саме вулицю Стрілецьку, де знаходиться військова прокуратура Луцького гарнізону, яка досі переслідує бійців!

Підписати петицію можна ТУТ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер