<

Стали відомі три основних постачальники вугілля з ЛДНР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:43 | 13.02.2017 / Новини /
Перегляди
6
/ коментарі 2

Головними постачальниками вугілля з республік є компанія ДТЕК, а також підприємці Олександр Назаренко і Роман Мальований.

Дозволи на вивезення вугілля з ДНР і ЛНР мають сотні компаній, але головними постачальниками вугілля з ЛДНР є компанія ДТЕК, а також підприємці Олександр Назаренко і Роман Мальований, пише Країна з посиланням на джерела.

Зараз Україна поставляє електроенергію в ЛДНР в обмін на вугілля. При цьому в ДНР заявляють, що країна не проживе без їхнього вугілля. Прем’єр Володимир Гройсман згодом підтвердив, що зараз альтернативи вугіллю з ЛДНР немає.

Компанії ДТЕК належать шахти на території ЛДНР, і вугілля звідти вона поставляє на свої електростанції в Україні, а також час від часу на Центренерго.

Підприємець Олександр Назаренко є співвласником через веречку компаній шахтоуправління “Донбас”, яке після початку війни перереєструвалося на підконтрольній Україні території в Селідовому.

Видання зазначає, що, за даними операторів ринку, зараз Назаренко – найбільший постачальник вугілля з ЛДНР у Центренерго.

Що стосується Романа Мальованого, то він займає посади директора і засновника одночасно в десятці компаній, що працюють на вугільному ринку.

При цьому, за даними джерел видання, реальним беніфіціаром за вугільними схемами Мальованого, у тому числі і щодо постачання вугілля з неподконрольних територій, є підприємець з Тореза Віталій Кропачов.

Ця людина після початку війни працювала в тісній зв’язці з главою МВС Арсеном Аваковим, а також його радником Антоном Геращенком. Саме Кропачову, за даними ЗМІ, належить ідея створення батальйону “Шахтарськ”, пізніше перейменованого в “Торнадо”.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер