<

Стали відомі подробиці ліквідації бойовика “Мамая” на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:11 | 20.05.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Командира батальйону “Пятнашка” бойовика Олега Мамієва під позивним “Мамай” ліквідував український військовий-доброволець під позивним”Кипиш”.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Вночі 17-го травня чергою з чотирьох гранат український воїн-доброволець, позивний “Кіпіш”, знищив командира батальйону спецназ “П’ятнашка” 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі Олега Мамієва, позивний “Мамай”, – написав Бутусов.

Він зазначив, що ліквідація бойовика відбулася під час зйомок телеканалу “Россия” кореспондента Сладкова. При цьому відеооператор та звукооператор отримали легкі поранення та потрапили до лікарні.

“Особисто Мамієв повіз знімальну групу на передові позиції в районі селища Крута Балка під Авдіївкою. Мамієв хотів красуватися. Він вів машину сам, не одягнув каску і, як потім з’ясувалося, одягнув на себе бронежилет без бронепластин, щоб було легко і зручно показувати себе мужнім телегероєм. Адже Мамієв знає, що кар’єру в окупантів найкраще роблять телегерої – “Моторола” та “Гіві” були продуктом пропаганди російського ТБ, їх вигадали російські пропагандисти. І таку ж славу, щоб замінити ліквідованих комбатів, хотів добути і сам Мамієв”, – розповів журналіст.

За його словами, аби показати нічний бій, бойовики спровокували перестрілку з українськими підрозділами в цьому районі.

“По позиціях найманців почала прилітати відповідь. Мамієв якраз це і хотів показати Сладкову: як українці його обстрілюють. Тому, як тільки кілька гранат автоматичного гранатомета АГС-17 розірвалися в траншеї, Мамієв повів туди російських телевізійників. Поранений російський відеооператор Дмитро Видрін розповів, що Мамієв сказав: “Пішли, я покажу тобі що зробив АГС з окопами. Це були його останні слова. Вони пройшли три метри, і все”. Поранений звукоінженер “России” Ігор Уклеїн сказав: “Залетіли гранати. Вони розірвалися на рівні голови, дісталося всім”, – сказав Бутусов.

Він зазначив, що на відеозаписі російського кореспондента чутно чотири вистріли гранатомету.

“Щоб показати пропагандистам бій, навмисно повів знімальну групу в зону ураження українського гранатомета. Тобто туди, куди наш гранатометчик “Кіпіш” вже не раз потрапляв! Як чутно на відеозаписі Сладкова, прозвучало чотири постріли гранатомета, і “Кіпіш” достроково погасив іпотечний кредит Мамієва. Мамієв отримав проникаючі поранення в голову, груди та живіт”, – додав журналіст.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок