<

Стало відомо, скільки українців зникли безвісти з початку війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:38 | 2.10.2022 / Новини / /
Перегляди
270
/ Коментарі відсутні

Починаючи з лютого цього року, за офіційними даними, в Україні зникли безвісти близько 9 тисяч людей.

Про це передаютб у Волинських новинах.

Із них знайдено 2 241 особу. Визволено 44 людини, 97 осіб загинули. Лише 170 людей були верифіковані Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. Про це повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Олександр Кононенко.

За його словами, утисків найбільше зазнають люди з активною проукраїнською позицією.

Представник Омбудсмена також повідомив, що, починаючи з 2014 року, значна кількість цивільних українців перебуває на території рф.

“Частина з них засуджена до значних термінів, тож ми не маємо права забувати про цю категорію осіб і робити все для того, щоб їх звільнили. РФ, порушуючи Женевські конвенції, прирівнює українських цивільних громадян до військовополонених. Серед цих людей є колишні учасники АТО, ООС, колишні правоохоронці й навіть волонтери”, – зазначив Кононенко.

В Офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини створюють експертну раду, де окремим напрямом буде питання захисту прав і свобод цивільних осіб.

Представник Уповноваженого наголосив, що громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, повинні повідомляти про зникнення людей до Національної поліції.

“Звертаємося до громадянського суспільства, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, ООН щодо координації подальших дій, посиленні тиску на агресора, задля звільнення і повернення на Батьківщину наших громадян”, – сказав Олександр.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер