<

Стало відомо, чим отруїли Скрипаля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:03 | 13.04.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила, що при отруєнні шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньки Юлії використовувалася речовина “Новачок”.

Випробування, проведені експертами з Організації, показали, що нервово-паралітичну речовину було виявлено в зразках довкілля, зібраних в Солсбері, передає Sky News.

Експертиза також показала, що хімічна речовина була виявлена в зразках крові, взятих у Скрипаля та поліцейського Ніка Бейлі, який першим прибув на місце інциденту.

У доповіді ОЗХЗ сказано, що хімічна речовина відрізняється “високою чистотою” з повною відсутністю забруднюючих домішок.

Як повідомило джерело в міністерстві закордонних справ Великобританії, ОЗХЗ “прямо підтвердила наші висновки”, а високий рівень чистоти позначив ймовірність причетності керівництва РФ.

У свою чергу міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон підкреслив, що Лондон не сумнівався в результатах аналізу речовини, зробленого британськими експертами у лабораторії в Портон-Дауні, однак тепер цілих чотири лабораторії підтвердили дані результати.

“Не може бути ніяких сумнівів, що саме було використано, і не залишається ніякого альтернативного пояснення щодо винуватця – тільки Росія має кошти, мотив і відповідне минуле”, – цитує заяву міністра “РИА Новости“.

Як відомо, після інциденту в Солсбері британська влада заявила, що проти Сергія і Юлії Скрипаль могли застосувати нервово-паралітичну речовину класу “Новачок”, а за нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Експерти ОЗХЗ почали дослідження проб речовини, яка використовувалася під час нападу на Скрипаль 21 березня, після того, як з проханням про технічне сприяння в організації звернулася влада Великобританії.

Експерти проводили вивчення проб в чотирьох лабораторіях в Гаазі. Дві з них займалися медико-біологічними даними, ще дві – пробами, взятими з навколишнього середовища.

“Новачок” – група хімічних агентів, що належать до класу фосфорорганічних отруйних речовин нервово-паралітичної дії. Вони були розроблені в СРСР в Державному союзному НДІ органічної хімії і технології в Москві.

Як повідомляв “Обозреватель”, за інформацією ЗМІ, “Новачок”, яким отруїли Скрипалів, застосували в формі прозорого гелю без запаху, який нанесли на ручку вхідних дверей в будинок сім’ї вранці 4 березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер