<

«Стадіон, так стадіон»: Порошенко прийняв виклик Зеленського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:56 | 4.04.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 12

Президент України Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів президента Володимиром Зеленським.

Відповідну заяву чинний глава держави зробив у своєму відеозверненні, оприлюдненому у ніч проти 4 квітня, – передає ТСН.

При цьому Порошенко нагадав Зеленському, що правила дебатів прописані у законі про вибори президента.

“Правила дебатів прописані в законі про вибори Президента, почитайте будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже усталені правила. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на Вас, Володимире Олександровичу”.

Нагадаємо, одразу після оголошення даних екзитполів про перемогу в першому турі президентських виборів 31 березня кандидат Володимир Зеленський заявив, що готовий до дебатів із опонентом, який потрапить разом із ним до другого туру.

Наступного дня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати Зеленського та чинного президента Петра Порошенка. Ще через день радник Зеленського Руслан Рябошапка заявив, що не бачить сенсу у дебатах. Водночас у соцмережах розпочалася хвиля під хештегом #хочубачитидебати.

2 квітня народні депутати Ірина Геращенко та Марія Іонова зареєстрували законопроект про обов’язкові дебати кандидатів в президенти перед другим туром виборів. Але керівник комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар висловила сумнів у тому, що “правила можна змінювати під час гри”.

Наступного дня, 3 квітня, сам Зеленський викликав Порошенка на дебати, але озвучив низку умов. Серед них – місце проведення на стадіоні “Олімпійський”, але його адміністрація невдовзі заявила, що не отримувала заявок на проведення дебатів між кандидатами в президенти. 

Суспільне зі свого боку заявило, що організувати трансляцію зі стадіону “Олімпійський” технічно можливо, однак юридично зустріч кандидатів у президенти в такому форматі неможливо назвати дебатами.

На “Олімпійському” може відбутися шоу, але не дебати – мовник зустріч кандидатів у президенти в такому форматі неможливо назвати дебатами. У Суспільному посилаються на положення Центрвиборчкому щодо проведення дебатів, у якому зазначено їхнє місце – студія національного мовника.




коментарів: 12
  1. Найбільш проукраїнський президент за всю історію України. По при всі питиання стосовно боротьби з корупцією і половинчастих реформ він увійде в історію як найбільш український і зелена вата оцінить це в найближчому часі, бо істина пізнається в порівнянні, а розчарування не за горами і буде болючим. І треба цю вату запамятати поіменно, щоб потім поіменно “дякувати” кожжному за всі “досягнення” нового президеннта і його позорисько для країни. Думаю, час це підтвердить. Лайки у фейсбуці безсмертні

    • Подякуйте, що хоч Олег Вінник не йшов у президенти, а то дебати були б ще цікавішими.

    • а вас дякувати за пецю вже час чи треба почекати поки ви першими почнете ?

      • А то що бидло у воєнний час підколює людей повістками, то вже нижче впасти неможливо. Твоі діди в 41му теж тікали від воєнкомату, як ти? Скоріш за все

        • мудак це по моэму ти або твій вадик почав лякати людей повістками
          дуро коли прийшов час я свій обовязок виконав

  2. Ну пан Зеленський та його команда не очікували на таке. Тепер Зеленському як мінімум доведеться брати на дебати перекладача.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер