<

США попереджають Європу про можливий напад Росії на Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:22 | 21.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
1051
/ коментарі 24

Представники американської розвідки попереджають європейських партнерів, що залишається обмаль часу, щоби встигнути завадити намірам Росії щодо повномасштабного вторгнення на територію України.

Про це пише The New York Times з посиланням на американських та європейських чиновників, – повідомляє УНІАН.

Таким чином Сполучені Штати підштовхують європейські країни до співробітництва у розробці пакету санкції для стримування Кремля.

Офіційні особи США заявили, що Росія ще визначається, що робити з військами, зосередженими неподалік кордону з Україною, проте нарощування військових сил сприймаються Вашингтоном серйозно. І США не вважають, що цього разу, на відміну від попередньої ескалації у березні, Москва не блефує.

Зокрема, цього тижня директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс відвідувала Брюссель, щоби поінформувати послів НАТО про дані американських спецслужб щодо актуальної ситуації і можливе вторгнення РФ в Україну.

Поїздка Гейнс до Європи була давно спланованою і стосувалася багатьох питань, проте, за словами поінформованих осіб, з-поміж затверджених сторонами питань обговорювали близьку загрозу ескалації у Східній Європі і зростаючу стурбованість з приводу дій Кремля.

США і Британія переконані, що Путін розраховує отримати контроль над більшою частиною України або дестабілізувати країну, щоб встановити там проросійську владу.

Представники американської розвідки повідомили, що Путіна розчарував мирний процес, початий Францією і Німеччиною у 2014 році після анексії Криму й захоплення територій Донбасу.

Деякі колишні офіційні особи кажуть, що Путін, можливо, має намір забезпечити сухопутні шляхи між сходом України і Кримом. Американські аналітики вважають, що російський президент почне діяти найближчими місяцями.




коментарів: 24
  1. Ну, то хто нагнітає напруження, ескалацію? В кого руки чешуться, після того як обломались в Афганістані та в інших мусульманських країнах, куди хотіли вперти свою “демократію”? Цей писк вже починає переростати в свинячий вереск від нетерпіння. А Росія ніяк не нападає. Ну просто біда–роздуті міфи лопаються як мильні бульбашки.

  2. потап ну ти і дибіл, від кого наші хлопці мруть і через день похорон в Україні

      • :)
        Вот шо таке не бути незалежним – це алік!
        Це ж треба шоб я йому аж настільки в голові засів :)
        алік, я тобі більше скажу – та з ким ти куверкаєшся, скорше всього теж мене уявляє :)

      • Дивись глибше: все це неподобство почалось з єврея який був німецьким шпіоном у 1917му

          • От і я кажу: не було б 1917го, жили б зараз як французи чи німці…

          • ну да, за 30 рокив майже стали другою хранциею….наближалися, наближалися, и майже наблизились…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер