<

США попередили ЄС про потенційну небезпеку вторгнення Росії в Україну, у РФ заперечують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:11 | 13.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
629
/ коментарів 28

Сполучені Штати попередили Європейський Союз про потенційне вторгнення Росії в Україну, однак чиновники вважають такий сценарій малоймовірним.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, пише Громадське.

Вашингтон стежить за нарощуванням російських військ поблизу українського кордону, тож американські чиновники поінформували колег у ЄС про занепокоєння щодо можливого вторгнення.

Водночас у Сполучених Штатах вважають, що наступ Росії на Україну малоймовірний. Один із чиновників пояснює це тим, що «російські війська зіткнуться з громадським опором у Києві та інших містах». Однак кажуть, що у Росії є план відповіді на нібито провокації з боку України.

Перед тим держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявив, що є занепокоєння щодо того, що Росія може повторити вторгнення, як у 2014 році, пише CNN.

«Росія може зробити серйозну помилку, намагаючись повторити те, що вона вчинила ще у 2014 році. Коли вона зібрала війська вздовж кордону, перетнула суверенну українську територію і зробила це, неправдиво переконуючи, ніби у відповідь на провокацію», — заявив політик.

Водночас заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський у коментарі ТАСС зазначив, що «Росія не планує і ніколи не планувала [вторгнення]».

Фото на головній – Sergei Malgavko/TASS/Getty Images.




коментарів: 28
  1. Не вигідно янкам, щоб настав мир, ох як не хочеться. Бо ж коли настане мир, то рухнуть всі їх градіозні “проекти” і “плани”, які пішли повним ходом з 2014 року. А скільки бабок вложили.

  2. А які події передували цьому загарбанню? Давай відтворимо в пам’яті все що було перед цим починаючи з 13-го року. Хоча б особисто для себе.

  3. Згідно плану алена даласа, совєтський союз має бути поділений на 27 частин.
    “Раздєляй і властвуй”, так сказать, бо мале здачі не дасть.
    Скільки частин маємо на даний момент?

  4. Ніхто не заперечує, що Путін загарбав чужі території. Питання в іншому: що ми робили , щоб в кримчан та донецьких навіть не виникало думки переходити на сторону РФ? Особливо це стосується подій на майдані. І друге питання нібито просте: ” Чи зацікавлені США, особливо Пентагон та ЦРУ, щоб між Україною та Росією були нормальні добросусідські відносини? Тільки чесно.

    • Тоді хай москалі, назло клятим США, виведуть свої війська з криму і добасу і назло Пентагону припинять окупацію України?

  5. Головне всіх про…..,всі президенти виконують один план,і в/стан їм на руку,а людям л@йно ллють з тв із мігрантами і свідомі хавають,в грецію,італію,іспанію тисячами пливуть і тишина,на границі мексики америкі тисячами живуть і мовчать.

  6. А донецькі та кримчани тільки мріють про те,щоб після виведення російських військ, туди рванули наводити свої порядки і вчити, як любити бандеру і шухевича -Азов, правий сектор, свобода, нацкорпус, сс14, оун та інші. А їх не зупинить ні поліція, ні армія.

  7. А сьогодні наснилось, що донецькі та кримчани благають, стають на коліна, деруть колючу проволоку, просють, щоб вернутись назад до Неньки. Хором співають : “Батько наш-Бандера” та наперебій проклинають москальські порядки та комуністичний режим. Оглянувся я навкруги, скрізь чистенькі вулиці, утопають в квітах та зелені, проїжають на електромобілях усміхнені українські пенсіонери, навколо щаслива молодь поспішає на роботу на українські гіганти по випуску автомобілів, літаків, авіадвигунів, оптичних телескопів для космосу. Шо тварітся? Рванув я до кіоска, усміхнена продавчиня дає мені газету, а там на першій шпальті заголовок:” Не дивлячись на благання урядів, Україна-мати погодилась прийняти до себе тільки 30 мігрантів-страждальців з багатостраждальної Австрії, Бельгії, Німеччини, Франції…….
    Продер вранці свої сліпаки, ну блін, то ж тільки сон. А може це все бути незабаром і не сном? Як ви думаєте, молох, алік, user?

    • Потапчого ж ти живеш на цій ненависній для тебе Україні ,в рашу дорога відкрита ,нема залізного занавісу ,вперед ,будеш мати квітуче життя .

  8. Молох, я не буду нікого не хочу обзивати та ображати. Але скажи чесно, що для тебе Україна: це шматок землі, на якій ти живеш, чи це люди, які тебе оточують і з якими ти живеш. Тільки от яка досада: люди мають різні думки і, на превеликий жаль, не всі думають так як ти. Сталін та інші диктатори теж любили свою землю, тільки от люди, які жили з ним на тій же землі- то було ніщо. Знаєш добре про гулаги, про висилки, переселення, розстріли. От і зараз “патріоти зі слюнями в роті” хочуть вернути Крим та Донбас, а людей, які там проживають, вони готові спалити заживо(згадай події 2 травня в Одесі) повісити чи закопати живцем. Чим же такі ” патріоти” разом з тобою відрізняються від того Піночета, Гітлера чи Сталіна? То хто більше ненавидить Україну: ти чи я?

  9. Мене батьки вчили любити свою державу ,як своїх батьків ,а те що в нас до влади приходить всяка наволоч ,злодії ,бандити ,клоуни ,так ми ж самі це бидло вибираємо і ще треба не одне десятилдіття ,щоб наступив порядок в державі .Ми можемо довго на цю тему сперечатись ,це питання дуже складне і декількома реченнями нічого не пояснити .

  10. Часто ми вибираємо керманичів, не вдивляючись в їхню сутність. А дивимось на обгортку чи гарний фантік. Ну чого Януковича вигнали? Все ж було нормально, а ні, Яник мордою не вдався. А Зєлю чого вибрали? Бо ж в штатах Рейган-бувший актор, артист, став і успішним президентом. А наш клоун, чим гірший? От і маємо те, що маємо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер