<

США передадуть Україні ракетні системи, – Байден

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:10 | 1.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
172
/ 1 коментар

Сполучені Штати Америки передадуть Україні більш досконалі ракетні системи і боєприпаси до них.

Про це заявив президент США у своїй колонці в The New York Times, передає УНІАН.

За його словами, їх мета проста: США хочуть бачити демократичну, незалежну, суверенну і квітучу Україну із засобами для стримування і захисту від подальшої агресії.

«Ми надамо українцям більш досконалі ракетні системи і боєприпаси, які дозволять їм більш точно вражати ключові об’єкти на полі бою в Україні», – сказав Байден.

Крім того, Вашингтон продовжить постачати Україні сучасне озброєння, в тому числі: протитанкові ракети Javelin; зенітні ракети Stinger; потужні артилерійські та високоточні ракетні комплекси; радар; безпілотні літальні апарати; вертольоти Мі-17; боєприпаси.

Також США скерують Україні ще мільярди у вигляді фінансової допомоги, передання якої санкціоноване Конгресом.

Крім того, Байден запевнив, що продовжить співпрацю з союзниками і партнерами щодо санкцій проти росії.

«Ми будемо працювати з нашими союзниками і партнерами над подоланням глобальної продовольчої кризи, яка посилюється російською агресією. І ми допоможемо нашим європейським союзникам та іншим країнам знизити їхню залежність від російського викопного палива і прискорити наш перехід до майбутнього екологічно чистої енергії», – зазначив він.

Американський президент зазначив, що переговори України з росією не зайшли в глухий кут через те, що Україна відвернулася від дипломатії.

«Вони зайшли в глухий кут, тому що росія продовжує вести війну, щоб взяти під свій контроль якомога більшу частину України. Сполучені Штати будуть продовжувати роботу зі зміцнення України і підтримувати її зусилля з досягнення припинення конфлікту шляхом переговорів», – йдеться в повідомленні.

Також Байден зазначив, що зараз США не бачать жодних ознак того, що Росія має намір застосувати ядерну зброю в Україні.

«Хоча час до часу риторика росії з метою брязкати ядерною шаблею сама по собі небезпечна і вкрай безвідповідальна. Дозвольте мені внести ясність: будь-яке застосування ядерної зброї в цьому конфлікті у будь-якому масштабі було б абсолютно неприйнятне для нас, як і для решти світу, і спричинило б важкі наслідки», – підкреслив він.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця