<

США передадуть Україні 108 гаубиць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:48 | 17.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
404
/ коментарів 5

Сполучені Штати визнали, що наразі у Москви більше артилерії, ніж у Києва. Вашингтон вкотре сказав, що планує забезпечити українську армію всім необхідним для ураження цілей на території України.

Загалом, за словами речника, США схвалили надання 108 таких гаубиць. Про це інформує “Радіо Свобода” з посиланням на Міноборони США

За даними Пентагону, зараз українські військові закінчують навчання з використання систем HIMARS та MLRS.

Теоретично HIMARS і MLRS можуть досягати цілей у росії. При цьому президент України Володимир Зеленський зазначав, що українська армія не обстрілюватиме цивільних об’єктів у сусідній країні.

США заявляли, що дальність HIMARS, які поставляються Києву, не перевищуватиме 80 кілометрів.

До слова, нещодавно Сполучені Штати відправили чергову партію причіпних гаубиць M777 в рамках пакету військової допомоги Україні для боротьби з російським вторгненням.

Раніше українське військово-політичне керівництво неодноразово наполягало на постачанні українському війську сучасних пускових установок MLRS i Himars, які можуть використовувати як реактивні системи залпового вогню з дальністю більшою, ніж у решти систем на озброєнні України.

Посадовці у Вашингтоні провели низку закритих зустрічей з представниками української влади, щоби підтвердити зобов’язання не завдавати ударів у глибокий тил Росії в разі, якщо США погодяться надати подібні установки.




коментарів: 5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер