<

США оголосила про вихід із ракетного договору з Росією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 17.01.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 4

США 2 лютого почнуть вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Процес виходу триватиме півроку. Про це заявив заступник держсекретаря з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон, передає Gazeta.ua з посиланням на закордонні джерела.

Водночас Томпсон ще раз звинуватила Росію в порушенні договору. За її словами, в ході російсько-американських консультацій стосовно цього договору, що відбулися у вівторок 15 січня у Женеві, прориву досягнуто не було.

Генасамблея ООН 21 грудня не прийняла запропоновану Росією резолюцію в підтримку збереження дії Договору про ракети середньої і меншої дальності. “За” проголосували 43 країни, “проти” – 46, утрималася 78 членів ООН.

Сполучені Штати переконували, що вийдуть із договору про ліквідацію ракет малої і середньої дальності часів Холодної війни, якщо Росія не повернеться до виконання умов угоди впродовж 60 днів. Державний секретар США Майк Помпео оголосив про це рішення 4 грудня 2018 року після того, як учасники саміту НАТО в Брюсселі підтримали звинувачення США на адресу Москви у порушенні положень договору, укладеного у 1987 році.

Росія, зі свого боку, заявляє про відсутність доказів порушень нею положень договору.

Члени НАТО вважають, що Росія розробила і взяла на озброєння ракетну систему 9М729, порушуючи ракетний договір.

Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, підписаний в 1987 році, ліквідував цілий клас ракет наземного базування, як звичайних, так і ядерних, із дальністю дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер