<

США мають намір включити санкції проти «Північного потоку-2» до військового бюджету на 2020-й рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:37 | 24.11.2019 / Новини / /
Перегляди
26
/ Коментарі відсутні

До законопроекту про оборонний бюджет США на 2020-й рік буде додано положення про санкції проти компаній, що беруть участь у проекті газопроводу “Північний потік – 2”.

Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на видання Defence News, яким це повідомив голова комітету сенату США з міжнародних справ республіканець Джим Ріш.

“Причина такого кроку в тому, що це вікно закривається. Велику частину “Північного потоку” вже побудовано”, – заявив він.

Джим Ріш додав, що санкції повинні переконати будівельні компанії, які беруть участь в проекті, припинити роботу над ним.

“Це їм дорого обійдеться”, – сказав Ріш.

За його словами, якщо обмежувальні заходи набудуть чинності, то компанії “будуть змушені закритися” і Росії доведеться шукати інший спосіб завершити роботу над газопроводом.

Як заявив сенатор, додавання положення про санкції до проекту бюджету означатиме, що в обох палатах Конгресу і банківському комітеті з цього питання є спільна позиція.

Видання уточнює, що текст положення про санкції ще не оприлюднений, однак, за словами сенатора, він близький до акту “Про захист енергетичної безпеки Європи”, який раніше представив республіканець Тед Круз.

Комітет сенату з міжнародних справ ухвалив його в кінці липня. Цей документ пропонує вводити обмежувальні заходи проти іноземних компаній, які надають свої спеціалізовані судна для укладання труб Nord Stream 2 в Балтійському морі.

Санкції будуть вводитися, якщо судно прокладає труби на глибині від 100 футів (приблизно 30,5 м) нижче рівня моря. Крім того, автори законопроекту запропонували заморожувати активи цих осіб, що знаходяться під юрисдикцією США, і штрафувати юрособи, які забезпечують страхування об’єкта.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер