<

США дозволить Маску запустити 12 тисяч «інтернет-супутників»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:54 | 20.11.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

SpaceX отримала зелене світло від влади США на те, щоб вивести на орбіту близько 12 000 супутників: вони мають забезпечити якомога більше людей недорогим бездротовим доступом в Інтернет до 2020 року.</

У четвер Федеральна комісія із зв’язку США (FCC) оголосила, що вона дозволила SpaceX запустити 7 518 супутників з майбутньої глобальної мережі бездротового інтернету. До цього комісія вже схвалила “партію” у 4 425 супутників, – пише Еспресо.

Проект Starlink являє собою 11 943 супутників, які зможуть забезпечити високошвидкісний інтернет-доступ по всьому світу. Такий собі “загальноземний Wi-Fi”.

Все буде працювати за принципом комірчастої мережі, в якій супутники зможуть перенаправляти сигнал в райони з максимальним завантаженням. Він передаватеметься безпосередньо на станції і термінали в будинках користувачів, а для роботи системи знадобиться мінімум інфраструктури.

Це дозволить провести інтернет в регіони, де раніше доступ до мережі був відсутній взагалі. При цьому швидкість з’єднання навіть в найвіддаленіших точках буде доходити до 1 Гб / с.

Детальніше про те, як функціонуватиме проект та чому така кількість супутників від однієї компанії безпрецедентна, читайте у матеріалі: Маск хоче забезпечити Wi-Fi всю планету. Як діятиме новий проект від SpaceX




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер