<

Список шістнадцяти шкіл регіону Прибужжя, які можуть ліквідувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 17.03.2016 / Новини / , /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Інтернет-виданню “БУГ” стало відомо, які школи нашого регіону плануються до закриття у зв’язку з оптимізацією мережі освітніх закладів області.

Оскільки з 1-го вересня малокомплектні школи державою фінансуватися не будуть, у районах і територіальних громадах повинні вирішити чи ліквідувати такі заклади чи взяти повністю їх фінансування на себе. Однак, якщо школи I-II і I-III ступенів реорганізувати на заклади із I ступенем, тобто навчати дітей у цих закладах не до 9 класу, а до 4-го, а потім переводити, то початкові школи держава фінансуватиме і надалі – з освітньої субвенції.

Вже проведено співбесіди з головами районних державних адміністрацій, райрад та керівниками органів управління освітою, розроблено маршрути перевезення дітей до шкіл, проаналізовано можливість місцевих бюджетів щодо співфінансування на умовах 50 відсотків – за рахунок залишків освітньої субвенції, 50 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів для придбання шкільних автобусів. У обласному управлінні освіти є приблизний план оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, де враховані можливості місцевої влади щодо забезпечення довезення, працевлаштування працівників не пенсійного віку.

Список населених пунктів регіону Прибужжя, де школи підлягають реорганізації до 1-го вересня 2016 року:

Володимир-Волинський район: Свійчів, Нехвороща, Яковичі.

Любомльський район: Мосир, Глинянка, Черемошна Воля, Біличі, Руда.

Іваничівський район: Орищі, Млинище, Верхнів, Стара Лішня.

Зимненська об’єднана територіальна громада: Черчичі, Руснів.

Устилузька об’єднана територіальна громада: Амбуків, Хотячів.

Згідно із Законами України “Про освіту” та “Про загальну середню освіту” реорганізація та ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням сесії місцевої ради.

658




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер