<

Справу щодо збуту психотропних речовин через інтернет трьома волинянами передали до суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:08 | 4.02.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Завершили досудове розслідування щодо незаконного придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів, вчинене організованою групою осіб з Волині, та використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних речовин, вчиненні за попередньою змовою групою осіб. Кримінальне провадження із обвинувальним актом скероване до суду.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волині.

У серпні минулого року волинські правоохоронці затримали трьох волинян 20-ти, 22-х та 18-ти років, котрі понад рік займалися незаконною діяльністю, пов’язаною зі збутом психотропних речовин на території обласного центру за допомогою каналу, створеного в месенджері. 

Проведеними оперативними заходами встановлено, що 20-ти річний житель Луцька створив Інтернет-ресурс із продажу психотропних речовин, шляхом залишення закладок у людних місцях Луцька. Згодом учасники групи з метою конспірації своїх злочинних дій змінили сайт на месенджер через який можна було замовити психотропні речовини. Для отримання оплати за продаж заборонених речовин зловмисник оформив електронний гаманець однієї з платіжних систем. У подальшому електронні гроші виводились на його банківську картку.

Оперативники Управління протидії наркозлочинності в області, після проведення комплексу заходів спрямованих на документування злочинної діяльності,  провели санкціоновані обшуки в помешканнях зловмисників під час яких виявили та вилучили речові докази по справі, зокрема, оргтехніку, мобільні засоби зв’язку, банківські картки, психотропні речовини, балончики із фарбою та гроші, отриманні від незаконної діяльності. 

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили причетність до організованої групи, ще трьох жителів Волині.

Усім шістьом учасникам групи оголошено про підозру у вчиненні в складі організованої групи 11 епізодів злочинної діяльності за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Окрім того, організатору групи оголошено про підозру в скоєнні трьох епізодів злочинної діяльності за ч. 1 і ч. 2 ст. 306 Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження з обвинувальним актом скероване на розгляд суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер