<

Справа Шеремета: апеляцію Антоненка перенесли через підозру упередженості суддів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:29 | 28.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Суд переніс розгляд апеляції підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка на 8-ме січня.

Про це в залі суду повідомив його адвокат Михайло Галанченко, – інформує УНІАН.

За словами Галанченка, засідання перенесли через те, що судді – споріднені за одним провадженням, оскільки 2-є з 3-х суддів розглядали питання щодо запобіжного заходу іншій підозрюваній – Юлії Кузьменко.

«З огляду на це, вони не можуть ухвалювати рішення. Є підозра про упередженість», – заявив захисник.

Крім того, апеляцію тривалий час не розглядали, оскільки не забирали з пошти.

«Мною було направлено апеляцію разом з усіма адвокатами, для того щоб вона надійшла з усіма і разом з усіма розглядалася. Але тривалий час через невідомі причини апеляція знаходилась на пошті, її просто не забирали», – пояснив Галанченко, додавши, що це – вже друга апеляція.

На думку адвоката, прокурори у клопотанні про обрання запобіжного заходу Антоненку ввели в оману суддю Вовка.

«Слідчі ввели в оману суддю Вовка. Друга сторінка ухвали. Суддя Вовк цитує клопотання прокурора. І там написано, що «особа не працює», ледве не асоціальний спосіб життя веде… Тому, може у Вовка справді не було об’єктивної інформації, що Антоненко – військовослужбовець? Що в нього дружина, діти, військова присяга. Тобто, у нього дуже багато стримуючих факторів», – наголосив він.

Адвокат сподівається, що вже 8-го січня нова колегія суддів розгляне апеляцію Антоненка та врахує аргументи захисту.

Як повідомлялось раніше, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20-го липня 2016-го року внаслідок вибуху автомобіля.

12-го грудня 2019-го року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п’ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13-го грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко – у вигляді тримання під вартою до 8-го лютого 2020-го року.

Вночі 14-го грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка.

14-го грудня БУГ писав, що у мережі обурюються через рішення суду по фігурантах справи Шеремета.

18-го грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

20-го грудня стало відомо, що вилучена у підозрюваного Антоненка міна на експертизі.

21-го грудня у суді сталася штовханина між силовиками і людьми, що зібралися на підтримку Кузьменко. У залі суду пошкоджені меблі. Щонайменше одна людина постраждала.

22-го грудня, ввечері, у Києві протестують проти фальсифікацій у справі Шеремета під гаслом “Аваков заєднав”.

23-го грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24-го грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця