<

Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою, слідство заявило про новий доказ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:49 | 23.12.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Поліція стверджує, що в підриві автомобіля Павла Шеремета використовувалася речовина, аналогічна тій, залишки якої знайшли у вилученій в підозрюваного Андрія Антоненка міні. 23-го грудня Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити його під вартою.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Нацполіції 23 грудня.

«Дослідження проводили фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Відповідно до висновку експертів, вилучений під час обшуку у підозрюваного речовий доказ є кустарним способом вихолощеною промислово виготовленою бойовою протипіхотною осколковою міною направленої дії МОН-50», – вказують у поліції.

Слідчі твердять, що в корпусі міни фахівці знайшли залишки вибухової речовини на основі гексогену.

«Саме цей матеріал і був в основі саморобних вибухових пристроїв, за допомогою яких скоїли замах на вбивство косівського підприємця та підірвали авто журналіста Павла Шеремета. На корпусі та всередині досліджуваного предмета експерти також виявили змішані біологічні сліди. Тож додатково фахівці встановлюватимуть їх належність», – додали в поліції.

Радіо Свобода, додає, що Апеляційний суд Києва 23 грудня залишив під вартою одного із підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

Захист Антоненка наполягав на скасуванні утримання під вартою і обрання менш суворого запобіжного заходу.

Розгляд апеляції мав відбутися минулого тижня, але заплановане на 20 грудня засідання перенесли через те, що суддя не встиг ознайомитися із матеріалами справи.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

12 грудня 2019-го року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав, що поліція затримала й оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство Шеремета в липні 2016 року.

Згодом заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав серед підозрюваних сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, військового медика Яну Дугарь, волонтера Юлію Кузьменко та ветеранів збройного конфлікту на Донбасі Інну і Владислава Грищенків.

14-го грудня суд взяв під варту без можливості внесення застави Андрія Riffmaster Антоненка. Його заарештовано на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Аналогічний запобіжний захід обрано і для Юлії Кузьменко. За даними МВС, подружжя Грищенків підозрювані в іншому провадженні, але «представляють оперативний інтерес для слідства у справі Шеремета».

20-го грудня, представники поліції і Національної гвардії зайшли в будівлю Київського апеляційного суду, відтіснили людей, які зібралися на підтримку однієї із підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко, і вивели її з будівлі суду.

22-го грудня у Києві активісти вийшли на мітинги біля Офісу Президента та на Майдані Незалежності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер