<

Справа Шеремета: Антоненка, який пробув у СІЗО 1,5 року, відпустили під домашній арешт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:12 | 30.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Шевченківський районний суд міста Києва відпустив обвинуваченого у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під домашній арешт. Він перебував у СІЗО з 14 грудня 2019 року.

Hromadske. ua пише, що про це повідомляє видання «Ґрати».

Так, змінити запобіжний захід просив захист Антоненка. Адвокат Віталій Коломієць зазначив, що тяжкість злочину, в якому обвинувачується його підзахисний, не є приводом тримати його у СІЗО. Захисник Антоненка попросив суд змінити запобіжний захід на будь-який, не пов’язаний з арештом.

Водночас прокурор сказав, що в суд ще не заслухав свідків та експертів, тому все ще залишається ризик того, що Антоненко на них вплине. Однак зрештою прокурор резюмував, що домашній арешт вважає достатньою мірою запобіжного заходу та «покладається на розсуд суду». Тепер Антоненко буде зобов’язаний носити електронний браслет.

Хто такий Андрій Антоненко і чому він на лаві підсудних?

Це музикант, відомий як Riffmaster, та військовий Сил спеціальних операцій ЗСУ. 12 грудня 2020-го року глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета. Відтоді на лаві підсудних, крім Антоненка, ще двоє фігурантів — лікарка Охматдиту, волонтерка і дитячий хірург Юлія Кузьменко на псевдо «Лиса» та військовий медик Яна Дугарь.  

Слідство довгий час наполягало, що Андрій Антоненко, «захопившись ультранаціоналістичними ідеями» і «культивуючи велич арійської раси», організував убивство Шеремета й залучив до злочину Юлію Кузьменко, Яну Дугарь та інших невстановлених осіб, які мали навички роботи зі зброєю та вибуховими пристроями. За даними слідства, Юлія Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко був тим, хто супроводжував її, а Яна Дугарь напередодні проводила розвідку.

Але 21 травня 2020-го стало відомо, що підозрюваним змінили підозри. З них зникли згадки про «ультранаціоналістичні ідеї» і «велич арійської раси», а організаторами слідство тепер називає невстановлених осіб. Антоненка ж тепер називають виконавцем злочину, як і Кузьменко, а Дугарь — пособницею. Суд уже пом’якшив запобіжні заходи Дугарь та Кузьменко, натомість Антоненко довгий час залишався під вартою.

Читайте також: Вбивство Шеремета могли готувати спецслужби Білорусі – аудіозапис КДБ




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця