<

Справа на 40 млрд грн: бухгалтерці «Укрнафти» оголосили підозру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 3.02.2023 / Новини / /
Перегляди
565
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки повідомили про підозру одній із фігуранток кримінальної справи про привласнення 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».

Про це повідомили в пресцентрі Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки

Як повідомляє спецслужба, головна бухгалтерка переховувалася в Ужгородському районі на Закарпатті.

Правоохоронці встановили, що компанія «Укртатнафта» виробляла та продавала пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча цей податок входив до ціни для споживачів. Тож заборгованість зі сплати акцизу за цим епізодом становить 605 мільйонів гривень.

У Дніпрі правоохоронці виявили приміщення, де зберігалася прихована бухгалтерія однієї з компаній. Там знайшли документи пов’язаних підприємств та печатки.

У межах кримінальних справ правоохоронці документують 10 епізодів злочинної діяльності:

  • виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії; ухилення ними від сплати податків;
  • створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.
  • За даними слідства, така злочинна діяльність була в інтересах фактичних власників і людей, які одержували визначену вигоду (бенефіціарів).

Нагадаємо, раніше БЕБ та СБУ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти». Зокрема, у цій справі відбулися обшуки вдома в олігарха Ігоря Коломойського.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер