<

Справа Майдану: одного з фігурантів випустили на волю, іншого повторно затримали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:09 | 8.08.2021 / Новини / /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Сергія Мисливого та Івана Новотного, яких обвинуватили у викраденні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, 7-го серпня випустили на волю. Суд не продовжив їм запобіжний захід.

Про це повідомила у фейсбуці журналістка Ольга Худецька.

“Дива поки що не сталось, обидва вийшли”, — написала журналістка.

За її даними, Новотного випустили із СІЗО о 00:01 8 серпня після спливу терміну запобіжного заходу. А Мисливому Державне бюро розслідувань вручило нову підозру. Вночі Печерський райсуд Києва почав обирати йому запобіжний захід, але суд оголосив перерву до 10:00 ранку 8 серпня.

З березня 2020 року Мисливий та Новотний перебувалипід вартою. Новотному інкримінували участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких злочинів: викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка та перешкоджання мирним зібранням — Євромайдану. Мисливому також інкримінували вбивство Вербицького, а також використання та підбурювання до підробки паспорта громадянина України.

Раніше Адвокатська дорадча група повідомляла, що Мисливого та Новотного можуть випустити з СІЗО. Адвокатка потерпілого Сергія Вербицького Євгенія Закревська зазначила, що до затримання Мисливий переховувався під чужим паспортом понад шість років.

Згодом журналістка Тетяни Безрук повідомила, що Печерський суд взяв Мисливого під варту.

“Щойно Печерський суд Києва взяв обвинуваченого у справі викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка Сергія Мисливого під варту. Це нова підозра за ч. 3 ст. 27 (Кримінального кодексу України — ред.) — “організатор злочинного угрупування”, — написала вона у фейсбуці.

З березня 2020 року Мисливий та Новотний перебували під вартою. Новотному інкримінували участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких злочинів: викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка та перешкоджання мирним зібранням — Євромайдану. Мисливому також інкримінували вбивство Вербицького, а також використання та підбурювання до підробки паспорта громадянина України.

Раніше Адвокатська дорадча група повідомляла, що Мисливого та Новотного можуть випустити з СІЗО. Адвокатка потерпілого Сергія Вербицького Євгенія Закревська зазначила, що до затримання Мисливий переховувався під чужим паспортом понад шість років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер