<

Справа Гандзюк: кінцевий замовник вбивства Мангер не прибуде завтра до суду нібито через проблеми з серцем – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 14.06.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
15
/ 1 коментар

Підозрюваний у замовленні нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер не прибуде 15-го червня до суду нібито через проблеми з серцем. За словами адвоката, Мангер хоче бути присутнім на судовому засіданні, і як тільки лікарі йому дозволять, приїде до Києва.

Про це адвокат Дмитро Ільченко, який представляє інтереси Мангера, сказав у коментарі Громадському, – пише УНІАН.

“Сьогодні (14-го червня, – ред.) відбулась така слідча дія, як спроба приводу. Два працівники поліції зайшли до реанімаційного відділення, зачитали Мангеру ухвалу про те, що він зобов’язаний прибути завтра до суду, а вони зобов’язані його супроводжувати. Мангер повідомив, що не може фізично доїхати до Києва, після чого поліція звернулася до лікаря”, – сказав Ільченко.

Він уточнив, що лікар видав довідку про те, що стан Владислава Мангера стабільно тяжкий, і він не встигає приїхати через можливе погіршення самопочуття. За словами адвоката, Мангер зазначив, що хоче бути присутнім на судовому засіданні, і як тільки лікарі йому дозволять – приїде до Києва.

“Лікарі зазначають, що якщо ніяких ускладнень не відбудеться, то це може зайняти до одного тижня”, – сказав адвокат.

Як повідомляв БУГ, громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4-го листопада 2018-го року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6-го червня 2019-го року виконавців злочину було засуджено. Організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в’язниці.

Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В’ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув’язнення.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський – колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

20-го січня 2020-го року Павловського затримали в Херсоні за підозрою в іншій справі за фактом створення злочинної організації, 21-го січня Печерський райсуд Києва відправив Павловського під варту.

Також у січні в Бургасі (Болгарія) правоохоронці затримали Левіна, який перебував у міжнародному розшуку.

16-го березня Левіна екстрадували до України. 17-го березня Печерський райсуд Києва ухвалив арештувати Левіна. 25-го березня Шевченківський райсуд Києва продовжив терміни досудового слідства у справі Гандзюк до 29-го липня.

Однак 27-го квітня в Офісі генпрокурора повідомили про завершення розслідування у справі та про встановлення кінцевого замовника цього злочину – Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті.

Ця заява викликала обурення у потерпілих, їх захисника Закревської та громадськості. Вони переконані, що докази проти Мангера не зібрано, і що справа розвалиться у суді.

Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України.

12-го червня Печерський районний суд Києва постановив застосувати привід Мангера для обрання йому запобіжного заходу. Засідання суду призначено на 15-те червня о 9:30.

Читайте також:

Гандзюк про замах: Мене хотіли «вимкнути» на декілька місяців

2018-го року Держдеп США закликає покарати винних у смерті Гандзюк

Луценко розповів, як Мангер організував схему вбивства Гандзюк

Батько Катерини Гандзюк запросив Зеленського на акцію “Рік без Каті”

Матері Катерини Гандзюк вручили нагороду Ukrainian ID Awards: активістка удостоєна її посмертно




один коментар
  1. Зараз нікого не посадять, бо презедент казав що садитимуть навесні, а до неї ще далеко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер