<

Спільно із владою Нововолинська оновимо вікна та двері в дитсадках, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:35 | 17.04.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Днями народний депутат Ігоря Гузь працював у Нововолинську. Він спілкувався з працівниками освіти та культури, звітував про роботу в парламенті та перевіряв якість освоєння коштів, що міські заклади отримали торік з держбюджету за його сприяння. 

Свій робочий день розпочав із школи №9. Тут за кошти субвенції профінансували ремонт санвузлів на 220 тисяч гривень. Також за ресурси в сумі 100 тисяч гривень закуплять згодом мультимедійне обладнання.

“Разом зі своєю командою намагаюся ламати стереотипи, що депутата люди бачить тільки до виборів. Ми хочемо розуміти, якими потребами живуть люди, тому я тут звітую і постійно спілкуюся. Хоча треба розуміти, що задовольнити всіх не можу. Треба чітко розставляти пріоритети і розуміти наші можливості”, – розповів Ігор Гузь.

За словами директора школи Тетяни Кантор, тут навчається 197 дітей, з яких  60% дітей із інвалідністю, а тому заклад спеціалізується і на інклюзивній освіті, напрацьовують спеціальні методи адаптації. У школі працюють спеціальні дошкільні групи для дітей з інвалідністю, а учні старших класів активно беруть участь у різного рівня олімпіадах та конкурсах.

Проте, за словами освітян, у планах управління освіти ОДА – передати школу на баланс міста. Тобто йдеться про значне навантаження для міського бюджету.

Крім цього, директор школи Тетяна Кантор звернулася до нардепа Ігоря Гузя посприяти у виділенні 600 тисяч гривень із держбюджету на завершення оновлення фасаду.

У ЗОШ №2 торік передбачили ресурси із «соцеконому» на придбання кабінету хімії, а у 2016-му – забезпечили школу сучасним комп’ютерним класом. Наразі потреба – в оновленні фасаду та утепленні приміщення.

А у школі №2 для спілкування з громадою до них приєднався перший заступник міського голоси, секретар міськради Андрій Сторонський.Посадовець поінформував про проект, який міська рада буде втілювати упродовж кількох років задля очищення води у місті.

Упродовж дня разом з депутатом працювала заступник начальника місцевого управління освіти Ольги Лакиш. Вона поінформувала про ситуацією із заробітною платою в освітній галузі  міста та про те, що для  працівників дошкілля з 1 вересня поточного роботу підвищать зарплатню.

Також депутат разом із помічниками завітали у міську музичну школу, а також садочки №3, №5 та № 9. Зокрема, у дитсадку №9 оглянули приміщення басейну, яке  дирекція школи планує капітально відновити, щоб діти з інвалідністю, перш за все, мали можливість отримувати лікувальні процедури. Проектно-кошторисну документацію вже підготували.

До слова, другий рік поспіль у дитячих садочках шахтарського міста старі вікна замінюють на нові – енергоощадні. У 2017 році на цілі із «соцеконому» для дошкільних закладів Нововолинська зокрема депутат добився майже 1,6 мільйона гривень.

«Ця зима була нам і нашим діткам комфортною та затишною. До того, сиділи на роботах вдягнені, у теплих светрах,  куртках, а діти – постійно хворіли. Тепер тепло і не капає на голову», – сказала директор ДНЗ №3 Руслана Савчук, висловлюючи від колективу слова вдячності.

“Мав робочу зустріч з міським головою Віктором Сапожніковим. Ми прийняли спільне рішення, що цьогоріч у всіх дитсадках міста завершуємо енергозберігаючі заходи. Це – заміна старих дерев’яних вікон та дверей на нові, де це потрібно. Під час другого етапу плануватимемо оновлення фасадів, благоустрій території та облаштування дитячих майданчиків”, – зауважив обранець під час спілкування з громадою Нововолинська.

Крім цього, люди цікавилися ситуацією з шахтами, роботою комунальних служб з вивозу сміття у місті, розвитком освіти та культури, екологічною проблематикою та інші.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер